Byggefirmaer får millionbøder i kartelsag

Østre Landsret har idømt to firmaer millionbøde på 5 millioner kroner for at have udvekslet priser og koordineret tilbud i forbindelse med flere entreprenøropgaver.

Briller for millioner uddeles af optikerkæde til socialt udsatte

For 4. år i træk deler optikerkæden Smarteyes briller ud til socialt udsatte fra Kirkens Korshærs varmestuer. Hidtil har uddelingerne forgået i 10 byer over hele landet. Nu er turen også kommet til København.

OK indgår sponsoraftale med Hjernesagen: “Indtægter går til de ramte og deres pårørende”...

Energiselskabet OK har sponsoraftaler med over 1700 foreninger og organisationer i civilsamfundet. Aftalen med Hjernesagen muliggør at bilister yder støtte for hver liter de tanker.
Nye krav til udbydere af hjemmehjælp har tilsyneladende sat en effektiv prop i antallet af konkurser blandt plejevirksomheder. (Arkivfoto).

Kun to små plejevirksomheder er gået konkurs efter indgreb

Efter en årrække med op til ti konkurser om året i gennemsnit er konkurserne nede i nærheden af et minimum. Samtidig fremgår det af tal fra Danmarks Statistik, at hver tredje vælger privat.
Den endelige placering af TJM Byen mangler fortsat at falde i hak, men der forhandles p.t. om flere mulige grunde.

Jysk firma skal levere 200 ungdomsboliger i København på 8 måneder

Godt nyt til de mange unge, der mangler en bolig. 2000 ungdomsboliger er på vej i et nyt samarbejde, hvor kommunen er på sidelinjen.

MT Højgaard vinder opgave til 128 millioner kroner i Aarhus

MT Højgaard og Aarhus Kommune har indgået en aftale om hovedentreprisen på det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup.

Ugen med OPS

I den sidste uge har der været fokus på bl.a. på private konsulenter, genanvendelse af tøj i udbud, Altidens vækst og udbudsoversigten fra Kammeradvokaten

Kommune vandt millionsag over elselskab i byretten. Nu skal de mødes i Landsretten

Torsdag faldt der dom ved retten i Næstved i en retssag mellem Sorø Kommune og SEAS-NVE, men sagen slutter ikke her.

Offentlige indkøbere tager oftere fleksible udbudsformer i brug

Ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at flere anvender de fleksible udbudsformer. Den viser også, at små og mellemstore virksomheder får mere ud af at vinde en kontrakt end de store.

Mercell har købt sig til en førerposition på udbudsmarkedet

Udbudsvagtens platform skal bredes ud til hele Europa, og samtidig vil Mercell skabe en ”once-only-løsning” for at reducere omkostninger i tid og ressourcer for såvel udbyder som tilbudsgiver.
Falck ender med en samlet regning på over 180 millioner i sagen om misbrug af sin dominerende position over for konkurrenten Bios.

Falck får kæmpe bøde for at overtræde konkurrenceloven

Falck Danmark A/S har i Københavns Byret fået en millionbøde for groft uagtsomt at have misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked for ambulancetjenester.

Mercell A/S: En stille men stor spiller i udbudsmarkedet

Tre store brands blandt kommercielle udbudsportaler er opkøbt af Mercell A/S. ”Det er ikke forbudt at være dominerende på et marked,” udtaler chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.