Der er stigende efterspørgsel på privat sygepleje, men hvor stor er stigningen egentlig?

Antallet af virksomheder der tilbyder privat sygepleje stiger

Der er en tydelig vækst i antallet af virksomheder, der leverer privat sygepleje uden om det offentlige. Se her hvor mange og hvordan de spreder sig hen over landet.
Hos Center for Ludomani vækker en beslutning om at forbyde spil-reklamer i offentlig transport i Randers Kommune glæde (Arkivfoto)

Kommune vedtager forbud mod reklamer for pengespil

Randers Kommune har på et byrådsmøde vedtaget, at der ikke længere må være spilreklamer på busser og tog i byen, og andre midtjyske kommuner anbefales at vedtage lignende forbud.
Regeringens lovforslag om ændring af udbudsloven får ikke mange point hos Dansk Erhverv og Dansk Industri - Læs hvorfor.

Lovforslag om ændring af udbudslov får en sur smiley af erhvervsorganisationer

Dansk Erhverv og Dansk Industri mener ikke, at regeringen har lyttet ret meget til de ændringsforslag, som ni organisationer på tværs af ”Udbudsdanmark” har fremsat i forbindelse med forarbejdet. Der er dog få positive elementer, men samlet set, er både proces og resultat utilfredsstillende.
De daglige konkrete borgerrettede afgørelser som driver økonomien på socialområdet træffes mange steder, ude som inde af social- og sundhedsfagligt personale. (Arkivfoto)

Kommentar: Markant uligevægt i ekspertpanel

Regeringens nye ekspertudvalg, som skal afdække udfordringsbilledet på socialområdet, bør udvides med en række faglige og hverdags-ekspertorienterede kompetencer. Der er solid overvægt af akademia fra den offentlige sektor på et område med mange ikke-offentlige aktører.
"Hvis det frie valg medfører, at flere borgere vælger private aktører, skal den offentlige kapacitet tilrettes den nye efterspørgsel, så enhedsprisen ikke bare stiger og stiger," skriver May-Britt Kattrup i dette debatindlæg.

Uvildig klageinstans afgørende for det frie valg

Debat: Drop udbudsmodellen og giv borgerne en vouchermodel for det burde være en menneskeret at have frit valg over hele linjen. Det forudsætter dog, at der er noget at vælge imellem og vi har et velfungerende offentligt-privat samarbejde med fair og lige konkurrence.
Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at kommunerne kan finansiere opdriften på det specialiserede socialområde i 2023 gennem effektiviseringer. Han kunne alene pege på yderligere konsulentbesparelser som eksempel på konkrete tiltag.

Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med konsulentbesparelser

Finansministeren vil forhindre, at stigende udgifter på handicapområdet rammer børne- og ældreområdet blandt andet ved at mindske brugen af eksterne konsulenter.
Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.

Tilbagebetaling af coronalån løfter konkurstallet

Virksomheder med coronalån står bag mange af konkurserne i april, men det er ikke eneste årsag til, at antallet af konkurser ligger markant højere i april end sidste år. Ekspert forventer, at corona-konkurserne for alvor bliver synlige i statistikkerne i løbet af sommeren.

Digitaliseringsstrategien lægger op til tættere offentlig-privat samarbejde

Regeringens digitaliseringsstrategi indeholder 61 indsatsområder, men hvordan kobler det sig til det offentlige-private samarbejde. OPS-Indsigt har set på seks nedslagspunkter i det lange dokument.
”Det der med at tale gevinster ved ny teknologi kunne jeg godt tænke mig at udfordre," siger Eik Møller som er kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

Kommunaldirektør udfordrer gængs forståelse af gevinstrealisering ved ny teknologi

”Gevinstrealisering, hvad er det egentlig, når vi taler om digitaliseringens muligheder for at frigøre flere hænder? Det spørgsmål synes jeg, at vi skal gøre os umage om sammen at få afdækket,” siger kommunaldirektør Eik Mølle i en kommentar til regeringens digitaliseringsstrategi.
"Fælles for hele velfærdsområdet er, at vi har for få og for dårlige data," lyder det fra velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. Han savner en særlig anbefaling i regeringens digitaliseringsstrategi.

Øget digitalisering af velfærdsområderne kræver ændringer og forenklinger

”Det at hver kommune producerer egne forskellige kvalitetsstandarder, er noget hø,” lyder det fra velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. Han udpeger tre velfærdsrettede nedslagspunkter, der skal rykkes på i regeringens digitaliseringsstrategi, hvis ambitionerne skal blive til noget.
Regeringens nye digitaliseringsstrategi får generelt opbakning, men ......

Regeringens digitaliseringsstrategi – ingen røde roser uden torne

En række erhvervsorganisationer ser flere pletskud i regeringens digitaliseringsstrategi, som netop er præsenteret, men digitalisering løser ikke dybereliggende problemer i det offentlige-private samarbejde, lyder det fra en virksomhed og i enkelte tilfælde er der forslag man slet ikke bryder sig om.