Digitaliseringsstyrelsen brød udbudsloven

Klagenævnet for udbud har givet e-Boks medhold på en række væsentlige punkter, der er værd at bemærke ift. fremtidige udbud.

Regeringen freder konsulenterne i finanslov 2020

Konsulenterne er rykket ud af rød zone i regeringens finanslovsudkast. "Jeg håber, at man besinder sig, når man har overblikket og ser på effekterne," siger Henriette Søltoft, Branchedirektør i Dansk Industri til OPS-Indsigt .
Zenia Stampe (RV) og Henrik Dahl (LA)

Flertal uden om regeringen: Radikale bakker Liberal Alliances forslag om friskolestøtte op

Allerede fra start afviser et flertal Socialdemokratiets forslag i finanslovsudspillet om at sænke tilskuddet til friskolerne. Formand for Friskolerne, Peter Bendix Pedersen siger til OPS-Indsigt, at man kan spørge sig selv om det her er udtryk for drilleri eller spild af tid i demokratiets tjeneste, for alle ved, at socialdemokraterne er i mindretal.

Kommentar: Mediernes formidling af kommunalt notat forplumrer debat om friplejehjem

Da et notat fra Rebild Kommune om forudsigelige udgifter til sundhedslovsydelser kom i medierne forsvandt billedet af, hvor meget kommunen allerede havde sparet ved at bygge et friplejehjem.
Netcompany har vundet det omstridte udbud med at levere digital post

Netcompany vinder levering af digital post over e-Boks

It-selskabet Netcompany har vundet det omstridte digitale udbud som vores digitale postbud af offentlige post, men dermed er problemerne ikke løst.

Systemeksport af danske erfaringer til tusindvis af kriseramte virksomheder i Europa

Med afsæt i det danske projekt Early Warning kan virksomheder i syv europæiske lande få hjælp til at komme ud af krisen.
Jacob Holbraad, administrerende direktør i DA kræver arbejdsgivernes penge tilbage og mener at det er oplagt at bruge de kommende finanslovsforhandlinger til at bringe orden i sagerne.

Staten vedbliver med at sende regninger til arbejdsgivere for noget som er betalt

Staten har opkrævet milliarder for meget af arbejdsgivere i AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Nu kræver arbejdsgiverne pengene tilbage.

Kammeradvokaten giver svar på tiltale

Advokatfirmaet Poul Schmith bedre kendt som Kammeradvokaten bliver stærkt kritiseret for unfair konkurrence af såvel branchen som af Dansk Erhverv. "Der er opbygget en række myter, som ikke har hold i virkeligheden," fortæller managing partner hos Advokatfirmaet Poul Schmith, Tomas Ilsøe Andersen til OPS-Indsigt.

Kammeradvokaten: Fakta om historie og undersøgelser

Rollen som kammeradvokat er omdiskuteret. Læs her korte fakta om embedet, hvordan det blev grundlagt og hvorfor man ved sidste undersøgelse fastholdt den nuværende model

Dansk Byggeri: Vi venter stadig på regeringens infrastrukturplan

Når de første passagerer i dag sætter sig på plads i den nye Metro Cityring i København, er der grund til at glæde sig, men midt i glæden savner Dansk Byggeri en langsigtet infrastrukturplan, der vil lette trængslen i hovedstaden og andre store bykommuner.

Offentlig-privat bysamarbejde er kun i sin spæde start i Danmark

I Danmark er de privat-offentlige bysamarbejder i sin spæde start. Netværk for privat-offentlig samarbejde præsenterede publikationen ”Privat-offentlige bysamarbejder” på konferencen d. 18 september og gav bl.a. inspiration til samarbejde, samt et bud på hvordan de privat-offentlige bysamarbejder kan styrkes.

I fremtiden kommer prisen på hjælpemidler til at være afhængig af anvendelsesgrad

En resultatbaseret aftale mellem Odsherred Kommune og Roche Diabetes Care sikrer nu, at patienten får anvendt de medicotekniske værktøjer rigtigt og forbliver i den optimale behandlings zone. Læs hvordan udstyr, vejledning, pris og behandlingsresultat hænger sammen for, diabetespatienterne i Odsherred Kommune.