Vuggestuer

    Vuggestuer

    De Radikale er sprunget i målet, når det kommer til en del af aftalen om minimumsnormeringer. Arkivfoto af børneordfører Lotte Rod og Partileder Sofie Carsten Nielsen.

    De Radikale freder kun de små private dagtilbud

    De Radikale har efter et års belejring trukket sig fra den del af aftalen om minimumsnormeringer, hvor enkeltmandsejede dagtilbud og private pasningsordninger forbydes. Udmeldingen efterlader en række uafklarede spørgsmål, for hvad har ændret sig og hvad med de øvrige private spørger Dansk Industri?
    Det er ikke første gang, at Det Konservative Folkepartis formand og Statsminister Mette Frederiksen krydser klinger.

    Statsministeren gemmer sig bag Arne, når jagten på kvindelige iværksættere bringes op

    ”Jeg har intet imod privatinstitutioner,” sagde statsminister Mette Frederiksen i folketingssalen, men da spørgsmålene om jagten på kvindelige iværksættere på dagtilbudsområdet blev for pinlige, trak statsministeren Arne Pensionen op som et skjold, skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
    Ny analyse viser at der er private dagtilbud, som i nogle kommuner modtager over dobbelt så meget til den daglige drift pr. barn i forhold til andre kommuner.

    Uforklarlige forskelle i kommunernes tilskudsberegninger på dagtilbudsområdet

    Der er op til 7.000 kroner i forskel på det driftstilskud, kommunerne har regnet sig frem til, som et privat dagtilbud kan modtage for deres pædagogiske indsats. 'Massiv og systematisk underbetaling af private dagtilbud,' lyder det fra Dansk Industri i en kommentar til en ny analyse.
    Læs hvordan ét idelogisk spor hos regeringen og støttepartierne modarbejder et andet på en sådan måde, at et segment med overtal af kvindelige iværksættere får svært ved at holde balancen. (model foto)

    Flere kvindelige iværksættere – men regeringens politik lukker vækstsegment

    Regeringen og støttepartierne vil have flere kvindelige iværksættere, men selvom antallet er stigende, så ligger der en bremseklods i en af regeringens andre ideologiske spor. ”Personligt mister jeg alt,” lyder det fra kvindelig iværksætter i en kommentar til en politisk delaftale om private dagtilbud.

    Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

    I udkanten af Danmark har vi kommuner, hvor mere end hvert fjerde barn går i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned af regeringen.
    Ny politisk aftale skal hegne de private dagtilbud inde, så der ikke kan trækkes profit ud. "Man forsøger, at gøre op med et problem der ikke findes, i stedet for at gøre noget ved de reelle," lyder det fra branchen.

    Ny aftale om private dagtilbud er politikdannelse på steroider

    Det er en kold karklud i ansigtet på iværksætteri, når regeringen forsøger at lave et columbusæg, hvor det ser ud som om, man leverer på en politisk ambition om at bekæmpe profit, og samtidig imødekomme kritikken omkring lukning af de private dagtilbud, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
    Julie Lykke Haugaard hæfter personligt med hendes private hus som sikkerhed for al økonomi i det private dagtilbud Lillely.

    Opråb: Røde partier modarbejder aktivt kvindelige iværksættere!

    Kvindelige iværksættere udskammes i en unuanceret debat om private dagtilbud. Det er en ulogisk ideologisk magtkamp, der er i konflikt med fakta. De typiske kvindefag er omsorgsfag og hvis der ikke må være iværksættere her, bliver kvinder igen sat nederst i hierarkiet, skriver Julie Lykke Haugaard.
    Det er de på tide, at vi afkræver svar på, hvorfor man i kampen mod private børnehaver ikke VIL diskutere indhold, skriver Dina Raabjerg i dette indlæg

    Opråb: Forældre føres bag lyset, når Christiansborg forhandler

    ”Vi ser en stor spin-maskine udfolde sig, når den er værst, skriver Dina Raabjerg. Byråds- og Folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds. Hun mener, at forældre vildledes til at tro, at partier under overskriften ”Ingen profit på børn” kæmper for børnene, selvom det forholder sig modsat.
    ”Jeg har taget lån i min lejlighed og skabt et børnehus med en god normering, et lavt sygefravær og fokus på at hvert enkelt barn er unikt. Løn er noget jeg får, hvis der er penge nok,” siger en af seks ildsjæle, der har stiftet et privat dagtilbud.

    Seks ildsjæle har skabt 80 arbejdspladser med overskud til 300 børn

    I over 15 år har private ildsjæle vist, hvordan de for samme økonomi, som kommunale dagtilbud kan skabe et differentieret og godt børneliv, men i fremtiden er der ikke plads til private, hvis det står til regeringen. Læs her om seks private ildsjæle og deres jagt på det gode børneliv.
    I Vestdanmark ser Borgmester Leon Sebbelin (R) i Rebild Kommune og byrådskandidat Dina Raabjerg (C) i Ikast-Brande, nogle af de samme udfordringer ved regeringens planer om at hegne de private dagtilbud inde.

    Overskud på private dagtilbud ophidser ikke radikal borgmester

    ”Hos os er der ingen ambitioner om at klemme nogle af de private ud,” siger Borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (B) med henvisning til regeringens planer for dagtilbudsområdet. I Ikast-Brande peger byrådskandidat Dina Raabjerg (C) på, hvad de små bysamfund har vundet ved private dagtilbud.
    Fordelingen af private dagtilbud ligger på 24 % i gennemsnit, men der tegner sig et billede af at de udgør en større del af kommunernes forsyning i blandt andet Nord- og Vestjylland.

    Analyse: Udkantsdanmark rammes af regeringens indgreb mod private dagtilbud

    I Danmark udgør private dagtilbud i gennemsnit 24 procent af forsyningskapaciteten, når man opgør antal institutioner fordelt på ejerform. I nogle udkantskommuner udgør de private dagtilbud et sted mellem 45 – 90 procent af forsyningen.
    I Horsens Kommune frygter de private børnepassere at måtte lukke ned p.gr.a. minimumsnormeringerne.

    Normeringer: Kommune frygter at private dagplejere må lukke ned

    Minimumsnormeringer i dagplejen kan presse private dagplejere til at lukke. Det frygter man i Horsens Kommune, der gerne vil give de private en hjælpende hånd.