Viborg Kommune

  SKI har fået ny bestyrelsesformand, Lasse Jacobsen hedder han og med ham følger en lang kommunal erfaring på topchefniveau.

  Erfaren kommunaldirektør sætter sig for bordenden hos SKI

  Godt 12 milliarder offentlige indkøbskroner ruller igennem de ca. 50 aftaler, som Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) står bag. I denne uge fik SKI en ny bestyrelsesformand, som glæder sig til dialogen med samarbejdspartnerne.
  Midtjyllands Lufthavn er ikke den eneste kommunalt ejede lufthavn, der har problemer med at løbe rundt og som jagter støtte i erhvervslivet.

  Viborg borgmester jagter støtte fra erhvervslivet til lukningstruet kommunal lufthavn

  Ulrik Wilbek (V) kæmper for, at der igen skal lette rutefly fra den konkurstruede Midtjyllands Lufthavn. Det er dog ikke den eneste kommunalt ejede lufthavn i problemer, hvor kommunerne har investeret millioner af skattekroner, men hvad tænker en økonomiprofessor og en aktieanalysechef?
  Det nye fælleskommunale sekretariat for databehandling ligger på Viborg Rådhus. Her skal de hjælpe kommunerne med de mange databehandlingsaftaler, man har IT-leverandørerne.

  Nyt fælleskommunalt sekretariat skal ensrette kommunernes databehandleraftaler

  Over to tredjedele af kommunerne har meldt sig ind i en forening, der driver det nye fælleskommunale databehandlersekretariat, som skal spare kommunerne tid og ensarte junglen af databehandleraftaler. Læs baggrunden, og hvorfor man ikke skal gå ind i Chromebook-sagen.
  Eva Larsen har god gavn af træningen i sit hjem ved hjælp af træningsplatformen DigiRehab. Hun træner sammen med Jane Nielsen fra hjemmeplejen i Viborg Kommune.

  Kommune opnår øget livskvalitet, arbejdsglæde og reduceret personaleforbrug

  Viborg Kommune er den kommune i landet, hvor flest ældre træner digitalt og det slår igennem på tre bundlinjer. Mere livskvalitet, større arbejdsglæde og frigjorte hænder er resultatet af et samarbejde med træningsplatformen DigiRehab i en tid med stadig flere ældre og færre hænder.
  Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har trukket en velfærdsaftale på ældreområdet hjem med resten af rød blok, hvor frit valg af hjemmehjælp kan blive fortid i tre kommuner.

  Analyse: Frikommuneforsøg med begrænset frihed på ældreområdet

  Partierne i rød blok er enige om at sætte tre kommuner fri på ældreområdet, men aftalen indeholder otte solide hegnspæle med bureaukratiske og tilsynsmæssige elementer. Samtidig er der risiko for, at Ankestyrelsens indflydelse og frit valg af leverandør kan helt forsvinde.
  Hvad sker der egentlig med de ældres klagemuligheder og frihed til at vælge ved tre frikommuneforsøg?

  Fakta: Her er de 8 hegnspæle, der er sat omkring frikommunerne

  Regeringen har indgået en tredje aftale i rækken af de såkaldte velfærdsaftaler. Velfærdsaftalen skal skabe mere frihed på ældreområdet i tre kommuners ældrepleje, men den er hegnet ind, for der vil stadig være krav til borgere og kommuner.