Veje

  Veje

  Er det muligt for en kommune at drive en indtægtsgivende virksomhed, der ikke handler om inddrivelse af skatter og hvorfor? (Arkivfoto)

  Kommune har i årevis haft indtægtsgivende virksomhed uden for kommunalfuldmagten

  Brønderslev Kommune er en af højdespringerne, når det kommer til at forbedre kommunens erhvervsvenlighed, men i årevis har kommunens Vej og Park-afdeling drevet virksomhed i konkurrence med de private operatører uden for kommunalfuldmagtens rammer.
  Om en måned skal vognmænd over det ganske land stå klar til at kunne salte vejene, men Vejdirektoratet mangler fortsat at indgå kontrakter mange steder. Læs hvad der er op og ned.

  Vejdirektoratet har endnu ikke besat alle kontrakter om vintertjeneste

  Trods en ihærdig dialog og flere ændringer ser det ikke ud til, at tredje gang var lykkens gang for Vejdirektoratets udbud af vintertjeneste. En måned før vinterberedskabet skal være klar, mangler man fortsat tilbud på over 20 pct. af ruterne efter tredje udbrudsforsøg.
  En 1,4 km lang tunnel skal krydse under vandet i Svanemøllebugten mellem Østrebro og Nordhavn, men det ser ud til at blive meget dyrere. (Arkivfoto -bilkørsel på Nordhavnsvej ved indvielsen af første fase - tilslutning til Helsingørmotorvejen )

  Tilbud fra entreprenører kan gøre Nordhavnstunnellen markant dyrere

  Det laveste bud er 585 mio. kroner dyrere end rammen i udbuddet. Nu skal bygherren beslutte, om priserne skal forhandles ned.
  Krigen i Ukraine har mange steder ødelagt beboelsesejendomme og veje der er svært farbare.

  Humanitært partnerskab skaffer maskiner, der kan rydde op i det krigshærgede Ukraine

  Oprydningen efter de massive ødelæggelser i forbindelse med krigen i Ukraine er en anden krig, som skal vindes, lyder det fra den ukrainske ambassadør. Et offentlig-privat partnerskab mellem Staten, Dansk Industri og private fonde sender derfor de første entreprenørmaskiner mod de ødelagte byer.
  Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

  Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

  Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.

  Udbud om vintertjeneste annulleres efter spørgsmål fra branchen

  ”Vi har fået en række spørgsmål til udbudsmaterialet. Vi vurderer derfor, at der er behov for en yderligere afklaring,” lyder begrundelsen for annullationen fra Vejdirektoratet.

  Fire konsortier skal byde på byggeri af tunnel til milliarder

  Vejdirektoratet har nu prækvalificeret fire konsortier, der får mulighed for at byde på milliard-opgaven med at bygge Nordhavnstunnelen i København.
  11 virksomheder har taget fat på arbejdet for Vejdirektoratet her i begyndelsen af 2022

  Vejdirektoratet skyder gang i driftsaftaler til over en milliard

  I den travle morgentrafik, ved trafiklyset og på rastepladsen er de med os. De hedder Vejdirektoratet og har ansvaret for 3.800 kilometer statsvej. Et driftsudbud på 300 mio. kroner årligt igangsættes lige nu efter et forarbejde, hvor travle leverandører har mobiliseret mandskab og maskiner.
  To virksomheder gik i 2014 sammen om at byde på to opgaver om vejmarkering.

  Straffesag mod to firmaer for kartelaftale

  Efter syv år og en tur forbi Højesteret rejses der nu straffetiltale i en sag om karteldannelse. Bagmandspolitiet mener, at der er tale om en sag af særlig grov beskaffenhed, da to virksomheder i et konsortium bød på opgaver hos vejdirektoratet, på et område der omsatte for 200 millioner kroner.
  Sagen om udelys i Sorø Kommune er interessant, fordi den illustrerer hvor langtrukken og dyrt det kan være for begge parter i et offentligt-privat samarbejde.

  Kommune taber millionstrid i landsretten om udelys

  'Jeg er selvfølgelig drøn-ærgerlig over, at byrettens afgørelse ikke gjorde sig gældende i landsretten,' siger Sorø-borgmester Gert Jørgensen (K), der står med en millionregning, men modparten er ganske tilfreds. Nu er det op til parterne, om de vil anke. Læs hvad der er op og ned.

  Højst 14 pct. af kommunerne kontrollerer altid deres leverandører

  "Kommuner og regioner skal naturligvis sikre fair konkurrence, så de ordentlige virksomheder ikke underbydes af plattenslagere,” lyder det fra 3F i en kommentar til en ny undersøgelse af kommuner og regioners udbud. Læs hvad der er op og ned.
  Blandt andet overgroede fortove får borgmester Thomas Adelskov (S) til at fortryde udlicitering.

  Borgmester fortryder udlicitering og sætter fut i debat

  Udliciteringen af Park og Vej er slået fejl, og vi skal tage opgaverne hjem igen. Det mener borgmester, som er ked af, at han lod sig presse til udlicitering.