Uddannelse

  for unge

  De lokale virksomheder skal se at få oprettet nogle flere lærepladser, lyder det fra borgmesteren i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S).

  Borgmester i opråb til firmaer: Giv nu unge en læreplads

  Endnu en borgmester forsøger at ruske op i det lokale erhvervsliv med en opfordring til at tage flere unge i lære. Der er nogle virksomheder, som godt kan 'løfte en større opgave', siger Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).
  "Overordnet set går hele initiativet ud på at inspirere unge mennesker i naturvidenskab. Forstå, at det er via naturvidenskabelig og teknisk forskning og udvikling, at vi skal løse dette problem, menneskeheden står over for," siger adjunkt Thomas Tørring (i midten), der leder projektet for Aarhus Universitet.

  Millioner fra Novo Nordisk skal hive gymnasieelever ind i kampen mod resistens

  I et crowdsourcing-projekt ved Aarhus Universitet er det meningen, at tusinder af gymnasieelever skal sendes ud og vender hver sten i den danske fauna i jagten på bakterier, der kan producere ny antibiotika i kampen mod antibiotikaresistens.

  Den virtuelle STU – En hverdag vendt på hovedet

  De Særligt Tilrettelagte Uddannelser (STU) har været lukkede i to uger. På splitsekunder skabte kreative lærer et virtuelt spejlbillede af skolerne i en hverdag vendt på hovedet. Læs hvordan de holder fast i gruppen af sårbare unge og reducerer tankemylderet, undgår sammenbrud og dokumenter indsatsen.

  Fem parter investere millioner i nyt Center for Industriel Mekanik

  SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) . Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.

  Markedet for dansk undervisning af fremmedsprogede er ramt af politiske jojo-beslutninger

  Med finanslovsforliget er markedet for sprogskoler igen udsat for beslutninger, der rykker markant rundt på vilkårene. At vinde et udbud her, er ikke det samme som at få en sikker markedsandel.

  Danske Shape lancerer leje af undervisningsrobotter

  Skoler kan nu abonnere på undervisningsrobotter og reducere presset på den kommunale økonomi, da man ved leje lettere får råd at opfylde kravet om øget teknologiforståelse hos eleverne.
  Jacob Holbraad, administrerende direktør i DA kræver arbejdsgivernes penge tilbage og mener at det er oplagt at bruge de kommende finanslovsforhandlinger til at bringe orden i sagerne.

  Staten vedbliver med at sende regninger til arbejdsgivere for noget som er betalt

  Staten har opkrævet milliarder for meget af arbejdsgivere i AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Nu kræver arbejdsgiverne pengene tilbage.

  Offentligt ansatte skal i praktik i det private

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Center for Offentlig Innovation pilottester i år Innovationspraktikken på tværs af den offentlige og private sektor. En gang år...