Transport

  Hos DI Transport er man bekymret for, at en kommunalpolitisk dagsorden om grøn omstilling kan blive brugt som skalkeskjul for hjemtagning.

  Kommunal hjemtagning drevet af grøn omstilling endt med indkøb af fossile brændstoffer

  Københavns Kommunes hjemtagning af affaldsindsamling skulle styrke klimaet, men nu kaldes hjemtagningen ”en pyntegrøn omstilling” af brancheorganisation, fordi kommunen anvender dieselgeneratorer til at oplade el-skraldebiler.
  Mange transportvirksomheder udfører samfundskritiske opgaver, men de stigende energipriser presser de kommunale leverandøre.

  Branche rasler med sablen, fordi kommunerne tøver med at drøfte prisjusteringer

  På trods af utallige opfordringer fra ministerier og styrelser oplever transportbranchen kun meget sjældent, at kommunerne tager en konstruktiv dialog om prisjusteringer, set i lyset af de stigende priser. Det kan få konsekvenser.
  Om en måned skal vognmænd over det ganske land stå klar til at kunne salte vejene, men Vejdirektoratet mangler fortsat at indgå kontrakter mange steder. Læs hvad der er op og ned.

  Vejdirektoratet har endnu ikke besat alle kontrakter om vintertjeneste

  Trods en ihærdig dialog og flere ændringer ser det ikke ud til, at tredje gang var lykkens gang for Vejdirektoratets udbud af vintertjeneste. En måned før vinterberedskabet skal være klar, mangler man fortsat tilbud på over 20 pct. af ruterne efter tredje udbrudsforsøg.
  Arkivfoto

  København sagsøger lastbilkartel: Pressede priserne og bremsede miljøtiltag

  København sagsøger lastbilkartel: Pressede priserne og bremsede miljøtiltag. EU-Kommissionen har afdækket et såkaldt priskartel mellem de største lastbilproducenter i Europa, og nu vil Københavns Kommune have erstatning for 78 lastbiler solgt til overpris.
  Hos Center for Ludomani vækker en beslutning om at forbyde spil-reklamer i offentlig transport i Randers Kommune glæde (Arkivfoto)

  Kommune vedtager forbud mod reklamer for pengespil

  Randers Kommune har på et byrådsmøde vedtaget, at der ikke længere må være spilreklamer på busser og tog i byen, og andre midtjyske kommuner anbefales at vedtage lignende forbud.
  På rekord tid er brændstofpriserne steget med over 30 procent. (Arkivfoto)

  Vognmænd vil i dialog med kommunerne om brændstoftillæg

  Transportens Arbejdsgivere (ATL) efterspørger dialog med KL om de stigende brændstofpriser, fordi flere vognmænd oplever, at dialogen med kommunerne trækker i langdrag. I KL har man rakt ud til Finansministeriet, da kommunerne også selv har problemer med de stigende brændstofpriser.

  Ejerkommuner på jagt efter private investorer til lufthavn

  Aarhus Airport har været gennem nogle vanskelige år med skift på direktionsgangen og dårlige regnskaber. Aktuelt søger de østjyske ejerkommuner efter flere private investorer i millionklassen.
  Transportministeriets grønne færgepulje har givet tilsagn om 72 mio. kr. for to nye elfærger på Ærø-Svendborgruten.

  Kommune siger ja tak til 72 millioner færgekroner

  Ærø Kommunes færgeselskab fik det største tilskud fra Transportministeriets grønne pulje. Den private udbyder fik kun en tiendedel. Til gengæld skal kommunen stå for en yderligere medfinansiering af to elfærger på over 300 mio. kr.
  Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

  Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

  Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.

  Vognmænd vil have kommunerne til at betale for stigende brændstofpriser

  Få dage efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsendte et notat om mulige konsekvenser for offentlige kontrakter af krigen i Ukraine, er to brancheorganisationer ude i et opråb, hvor de appellerer til, at kommunerne dækker for de stigende brændstofpriser.

  Udbud om vintertjeneste annulleres efter spørgsmål fra branchen

  ”Vi har fået en række spørgsmål til udbudsmaterialet. Vi vurderer derfor, at der er behov for en yderligere afklaring,” lyder begrundelsen for annullationen fra Vejdirektoratet.

  Statsligt udbud kan medføre at vognmænd må bryde reglerne

  Mens danske transportvirksomheder skal leve op til flere krav og regler, så tager staten ikke højde for det i sine udbud. ”Det er uacceptabelt, at staten udbyder opgaver, som kun kan gennemføres, hvis man bryder reglerne,” lyder det fra branchen, men hvad mener man i staten?