Socialøkonomi

  Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil med ny analyse i hånden slå ned på udbyttebetalinger fra sociale tilbud.

  Regeringen vil sætte stopper for udbytte fra sociale tilbud

  Mere end hvert fjerde private tilbud på socialområdet har trukket overskud ud. Det vil regeringen stoppe.
  ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” er et eksempel på, at der kan skabes værdi for både erhvervsliv og udsatte borgere på en og samme tid siger Gladsaxes borgmester Trine Græse om et nyt socialt investeringsprojekt

  Gladsaxe Kommune kickstarter til dobbelt bundlinje

  ”Vi har fået en kanon rådgivning omkring forretningsudvikling,” siger CEO i Move Innovation Jørgen Ole Kjær om nyt samarbejde mellem Den Sociale Kapitalfond, Gladsaxe Kommune og virksomheder, der går hånd i hånd om jobskabelse for udsatte borgere.
  "Vi har i flere år hørt skiftende ministre gentagne gange love, at der bliver kigget på området. Vi har brug for at lovgivningen ændres nu, ” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

  Direktør enig med FOA i at endevende botilbudsområdet

  Botilbudsområdet skal endevendes, mener FOA efter et par mediesager om udbytteudbetaling. ” Vi vil gerne være med til, at man vender hele området til bunds,” siger administrerende direktør Jan Wilken for en af de omtalte virksomheder til OPS-Indsigt. Læs her hvorfor.

  Kommuner straffes for at anbringe udsatte borgere i andre kommuner

  Med omlægningen af de demografiske udgiftsbehov bliver det dyrere at placere borgere i sociale tilbud uden for kommunegrænsen.
  Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

  Regeringen snart klar med udligningsudspil: Flytter penge rige til fattige kommuner

  Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flytte penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.
  Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder kommunernes kontrakter med private bureauer for "bekymrende". Hun vil nu bede Ankestyrelsen om at undersøge, om kommunernes metoder er lovlige. (Arkivfoto)

  Kommuner hyrer konsulenter til at spare på handicappede

  Mindst 19 kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens støttetilbud til udsatte.

  Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, Lene Vind - lene@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København...