SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice

  SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice

  Med et nyt mærkatsystem bliver det synligt, hvilke produkter der ud over de miljømærkede lever op til de grønne krav som Statens og Kommunernes Indkøbsservice stiller til sine leverandører

  Ny grøn mærkat skal ændre de offentlige indkøberes adfærd

  De offentlige indkøbere vælger ofte konventionelle produkter frem for grønne, men det vil man lave om på i SKI. Det skal i første omgang være lettere at finde grønne forbrugsartikler på en af SKI’s indkøbsaftaler, men det er kun første skridt. Mere er på vej.
  På Folkemødet 2022 har vi i NB-Medier inviteret en række knivskarpe debattører. Her er nogle af dem.

  Her finder du folkemødeevents med relevans for offentlig-privat samarbejde

  Torsdag skydes Folkemødet på Bornholm i gang. Men hvad kan man egentlig opleve, som er relevant for OPS-Danmark? Vi har lavet en oversigt over nogle af de mange arrangementer.
  På Folkemødet har OPS-Indsigt inviteret en række skarpe aktører med indsigt i velfærd og offentlig-privat samarbejde. Du kan bl.a. møde: Viceborgmester i Gribskov Kommune, Anders Gerner Frost - Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann - Branchedirektør Jakob Scharff, Dansk Industri - Administrerende direktør i Forenede Care, Stine Louise Eising von Christierson. - FOA’s Næstformand Thomas Enghausen - Markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung - Administrerende direktør i Incita, Christina Grøntved – Kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller - Administrerende direktør i SKI, Signe Lynggard og Paw Jensen (S), Formand for sundhedsudvalget i Albertslund Kommune.

  Fremtidens velfærd – Hvordan gør vi det bedst og billigst?

  Dansk velfærd står med en serie af udfordringer, der med syvmile skridt nærmere sig en brændende platform. På Folkemødet åbner OPS-Indsigt døren op for tre intensive events, hvor omdrejningspunktet er fremtidens velfærd og løsningsmulighederne på tværs af den offentlige og private sektor.

  Offentlige indkøb – et spil om milliarder

  I april lancerede Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) et brætspil om udbuddets mange processer. Et læringsspil i bedste matadorstil for bl.a. offentlige indkøbere. Nu viser det sig, at spillet bliver overhalet af en privat udbyder, der har lanceret en onlineudgave med samme navn og formål.
  Assemble A/S har tidligere vundet sager i Klagenævnet for Udbud over kommuner, denne gang er det så Thisted Kommune

  Kommune har tabt sag ved klagenævn om afslag på aktindsigt

  Klagenævnet for Udbud har ophævet en kommunes afgørelse om aktindsigt, hvor kommunen havde afslået en aktindsigt fra en potentiel leverandør med henvisning til et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Læs hvorfor kommunen var forpligtet til agtindsigt.
  Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her den 4 marts modtaget en række høringssvar på lovforslag om ændring af udbudsloven. To af disse høringssvar kommer fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

  Lovforslag om ændring af udbudsloven møder stærk kritik

  Ærgerligt og tankevækkende at regeringen ikke har lytte til de forslag ordregivere og tilbudsgivere er kommet med i fællesskab, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri. Bureaukratisering og varetagelse af politiske særinteresser er blandt kritikpunkterne.
  Kaspersky er et russisk firma, der har et antivirus produkt på SKI som underleverandør til KMD.

  Kommunerne kan købe russisk antivirus på SKI

  I kølvandet på en boykot-bølge af russiske vare arbejder SKI på højtryk for at udpege produkter fra russiske leverandører, så de offentlige indkøbere ved, hvad de handler ind, men det er ikke så simpelt at gøre fra den ene dag til den anden, lyder det fra SKI.
  I efteråret 2021 varslede Microsoft prisstigninger på op til 33 pct. Den stigning ser det ud til, at 87 kommuner undgår ved en ny SKI-aftale.

  87 kommuner er sikret bedre vilkår og gode priser på software

  En SKI-aftale med et kontraktvolumen på over 2.3 milliarder skal sikre, at 87 kommuner i de næste tre år kan forny Microsoft-kompatible licenser på bedre og billigere vilkår, selvom Microsoft har varslet globale prisstigninger.
  Det offentlige har købt helt vildt ind af it-løsninger de senere år og 2022 tegner til at blive endnu et godt indkøbsår.

  2022 bliver et stort udbudsår af digitale løsninger

  Indkøb af it-ydelser udgør 4 pct af det samlede offentlige indkøb på 380 milliarder kroner, men det er svært for mange virksomheder at få et overblik, og udvælge de rigtige udbud for dem. På en konference i sidste uge kunne man få et nærmere indblik i herlighederne. Få overblikket her.
  "Gode offentlige udbud og færre annulleringer er et fælles ansvar, og det håber vi, at SKI vil gå konstruktivt ind i," skriver Markedschef i Dansk Erhverv Morten Jung i dette debatindlæg.

  Dansk Erhverv om annullerede udbud: SKI bør kigge indad

  Det ville klæde SKI at kigge indad og frem for mavefornemmelser undersøge om de problematiske forløb ved udbud kunne skyldes fejl fra andre end tilbudsgiver, skriver Markedschef Morten Jung hos Dansk Erhverv i en replik til et debatindlæg af SKI`s administrerende direktør.
  Finansminister Nicolai Wammen holdt doorstep-møde om digitalt corona-pas i finansministeriet fredag den 19. Marts 2021.

  Coronapas: Netcompany og Trifork vinder lynudbud

  I et lynudbud har staten valgt to leverandører til at udvikle et corona-pas i fantomtempo. Finansministeren kalder det et vigtigt værktøj i genåbningen, men man ved fortsat ikke præcist, hvad passet skal give adgang til. Læs også hvordan udbuddet påvirkede aktiekursen hos Netcompany.
  I SKI har man stor erfaring med at lave fødevareudbud. I et af dem var man dog nødt til at annullere alene på grund af en klassisk ylette. Læs hvordan det kunne ske.

  Yletten, der annullerede et udbud

  Udbudsloven skal sikre effektive offentlige indkøb, men tolkningen af udbudsloven og truslen om klagesager kan fører til det modsatte. Er vi kommet for langt væk fra virkeligheden, er vi faret vild i paragrafjunglen og har vi glemt det store billede? Spørger Signe Lynggaard Madsen, adm. direktør i SKI, Staten og Kommunernes Indkøbsservice i dette debatindlæg.