Konsulenter

  Socialdemokratiets valgløfte forud for valget i 2019 om at skaffe tre milliarder ved at spare på private konsulenter i det offentlige er ifølge tilgængelige data og udtalelser fra KL ikke blevet opfyldt.

  Tvivlsomt om regeringen har leveret på løfte om ekstra velfærd ved besparelser på konsulenter

  Selvom regeringen via diverse talmanøvrer fastholder, at staten har sparet næsten en milliard på konsulenter, så viser en gennemgang af opgørelsen det modsatte. Desuden er det tvivlsomt, om kommunerne har leveret de ønskede konsulentbesparelser. Læs her, hvorfor alt peger på, at løfte om tre mia. konsulentkroner til velfærd formentligt ikke er opfyldt.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) har ud fra alle tilgængelige oplysninger pyntet på udviklingen i statens konsulentforbrug ved at manipulere tallene i strid med anerkendte faglgie standarder for regnskabs- og økonomistyring.

  Finansministeriet gav Folketinget vildledende oplysninger for at skjule manglende konsulentbesparels...

  Nye oplysninger viser, at Finansministeriet har manipuleret med en opgørelse af statens konsulentforbrug ved at omgå almindelige regnskabsregler. Dermed skjulte ministeriet manglende besparelser på private konsulenter for 284 millioner kroner.
  I Holstebro Kommune tager frit-valgs-priserne et sving opad i 2022, men man forventer ikke det varer ved.

  I Holstebro Kommune har et revisionsfirma tjekket beregningsmetoden bag frit-valgs-priserne

  ”Vi har anvendt de samme principper som de foregående år,” siger vicekommunaldirektør Claus Brandt i Holstebro Kommune, der er en af de kommuner, som er blevet stævnet af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje, men det er ikke derfor, at priserne stiger, lyder det.
  Økonomiaftalen mellem regeringen og KL for 2023 betyder, at kommunerne skal spare yderligere på eksterne konsulenter. Det ærgrer branchedirektør for DI-Rådgiverne, Katrine Ellersgaard Nielsen.

  Økonomiaftalen – Besparelser på konsulenter er som at pille håret af en skaldet

  Det minder om en rituel stammedans, når regeringen og KL beslutter sig for at spare endnu mere på eksterne konsulenter, men hvorfor er man hos DI-Rådgiverne mere bekymret for dem i den kommunale sektor end for branchens omsætning på kommunale opgaver?

  Økonomiaftalen er ikke et kinderæg

  Hvilke offentlig-private perspektiver indeholder kommunernes og regeringens aftale om økonomien for 2023 ud over et stort indhug i kommunernes anlægsramme? Redaktør Steen Houmark peger i denne kommentar på flere opmærksomhedspunkter.
  Det stadigt voksende digitale konsulenthus Novicell har vundet en millionopgave for Danmarks Nationalbank.

  Konsulenthus vinder strategisk opgave for Danmarks Nationalbank

  Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.
  For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

  Private handicapkonsulenter spøger stadig

  Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
  Specialanklager Søren Harbo er en smule overrasket over, at to kvinder er blevet frifundet for bestikkelse.

  Tidligere chef i Rigspolitiet frifindes for bestikkelse

  En sag om mulig korruption og bestikkelse i politiets top har ført til to frifindelser i byretten. Det er sjældent, at der rejses tiltale for bestikkelse i det offentlige, men vi har set flere sager de senere år.
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  Viceborgmeteren på Frederiksberg har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.
  Det har taget fire år at rejse tiltale mod en politichef, der sendte opgaver for millioner af kroner til konsulent og modtog 790.000 kroner retur, lyder anklagen

  Tiltalt for at bestikke politichef: Jeg var pengene værd

  Politichef blev hyret som konsulent for at fastholde kunder for konsulenthus, mens ejeren samtidig arbejdede for Rigspolitiet.
  Tidligere borgmester Anders Gerner Frost har stadig sin gang på Gribskov Rådhus som politiker, men efter han har afleveret borgmesterkæden, har han blikket fast rettet mod noget nyt.

  Tidligere borgmester stifter OPS-rådgivningsvirksomhed

  Det handler om mennesker, når du samarbejder med en kommune, lyder det fra den tidligere borgmester i Danmarks mest konkurrenceudsatte kommune – Gribskov. Han vil nu lære kommuner og virksomheder at få mest muligt ud af deres offentlige-private samarbejde, for der er plads til forbedringer, mener han.

  Ny virksomhed vil rådgive kommunerne om Buurtzorg

  ”Vi er overbevist om Buurtzorg-modellen kan give mange af svarene på den krise, som ældreplejen befinder sig i," lyder det fra en ny rådgivningsenhed under den hollandske virksomhed Buurtzorg. Enheden er stiftet i samarbejde med to danske ildsjæle, der har afprøvet Buurtzorg-modellen i praksis.