Kerteminde Kommune

  De seks blå partier holdt den 11 oktober pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" i Fællessalen på Christiansborg, men efter at de er gået hver for sig er der opstået nogle forvirrende meldinger om det frie valg.

  Folketingsvalg, frit valg, friplejehjem og forvirring

  Borgerens frie valg bliver brugt i alle mulige sammenhæng, men det er et uensartet koncept, når vi ser på de frit-valgs-ordninger, vi allerede har og det giver nogle afstikkere i medierne, der ikke hænger sammen med virkeligheden. Det én kalder valgbluf er er matematik for en anden.
  Direktør for Attendo Danmark, Søren Andersen viser rundt på friplejehjemmet, Lærkevej i Frederikssund.

  Replik: Man kan ikke både blæse og have mel i munden på samme tid

  ” Det er synd for debatten, hvis der spredes urigtige oplysninger om friplejehjem,” skriver direktør for Attendo Danmark, Søren Andersen i en replik til udsagn fra Kertemindes borgmester, bragt i en artikel i NB-Medier.
  Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

  Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf og en bombe under kommuneøkonomien

  Blå bloks nye udspil om at garantere et reelt frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
  Borgmestermøde i Industriens Hus i København om frikommuneforsøg. Her er det fra venstre Vardes borgmester Mads Sørensen (V) og vicedirektør og smv-chef Kim Haggren, Dansk Industri.

  Dansk Industri og Varde Kommune danner netværk for kommuner, der vil kæmpe sig fri af lovjungle

  Varde Kommune og Dansk Industri har samlet en række kommuner, som opfordre regeringen til at sige ja til et frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Det skal ikke være det vilde vesten, lyder det fra parterne, som peger på tre helt konkrete områder.
  ”Vi tager de borgere som har søgt os og som er på vores venteliste,” siger direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup

  Friplejehjem: ”Vi tager imod de borgere kommunen visiterer til plejehjem”

  Friplejehjemmenes ret til selv at anvise borgere har understøttet en fortælling om, at friplejeleverandørerne kun vil lukke de lette plejeborgere ind og overlade `de tunge´ til kommunerne selv. "Det er der slet ikke risiko for, hvis man skruer det rigtigt sammen," lyder det fra branchen. – læs hvorfor.