Infrastruktur

  Sammen med seks andre forsyningsselskaber har Silkeborg Forsyning tabt et trecifret millionbeløb ved spekulation i lave el-priser.

  Kommuner bør overveje om bestyrelser i kommunalt ejede selskaber er klædt på

  Flere eksempler på voldsomme underskud i offentligt ejede selskaber indikerer, at bestyrelsernes rolle og behov for sammensætning udvikler sig i en tid, hvor ledelsen af offentlige selskaber, der står for kritisk infrastruktur har store risici.
  Cirka sådan forventer man, at tunnelindgangen vil se ud på den danske side i 2029

  Danske virksomheder vinder de fleste kontrakter på verdens længste sænketunnel

  De danske virksomheder klarer sig rigtig godt i konkurrencen om at vinde Femern-kontrakter. Alene i løbet af det seneste år er antallet af nye danske underleverandører på det omfattende tunnelbyggeri vokset med 150 pct.
  Det ærgrer borgmester Knud Erik Langhoff (K), at Thomas Broe (billedet) nu forlader kommunen.

  Kommunaldirektør skifter til det private

  Mange offentlige chefer mener, at der er gode forhold i den private sektor, men kun få tager springet. Første april skifter Kolding Kommunes kommunaldirektør titlen ud med en ny som COO i en af landets helt store entreprenørvirksomheder.
  Midtjyllands Lufthavn er ikke den eneste kommunalt ejede lufthavn, der har problemer med at løbe rundt og som jagter støtte i erhvervslivet.

  Viborg borgmester jagter støtte fra erhvervslivet til lukningstruet kommunal lufthavn

  Ulrik Wilbek (V) kæmper for, at der igen skal lette rutefly fra den konkurstruede Midtjyllands Lufthavn. Det er dog ikke den eneste kommunalt ejede lufthavn i problemer, hvor kommunerne har investeret millioner af skattekroner, men hvad tænker en økonomiprofessor og en aktieanalysechef?

  Skat har afvist tilbud til over en halv milliard kroner

  Skatteforvaltningen vil efter udbud af to it-kontrakter på central infrastruktur, hvor alle tilbud ikke var forskriftsmæssige, prøve med udbud efter forhandling og det skal gå stærkt, for kontraktperioden på de eksisterende kontrakter er udløbet.
  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.
  Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

  Udbud giver leverandør eneret til drift af 300 nye elladestandere i jysk kommune

  Udbud sikre Herning Kommune elladestandere på et utal af lokationer, uden at det koster skatteborgerne en krone. "Netværket af ladestandere bliver mere fuldendt," lyder det fra udvalgsformanden.
  En 1,4 km lang tunnel skal krydse under vandet i Svanemøllebugten mellem Østrebro og Nordhavn, men det ser ud til at blive meget dyrere. (Arkivfoto -bilkørsel på Nordhavnsvej ved indvielsen af første fase - tilslutning til Helsingørmotorvejen )

  Tilbud fra entreprenører kan gøre Nordhavnstunnellen markant dyrere

  Det laveste bud er 585 mio. kroner dyrere end rammen i udbuddet. Nu skal bygherren beslutte, om priserne skal forhandles ned.
  Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har vundet en række kontrakter i denne uge og det sender aktien op.

  Entreprenørvirksomhed vinder to kæmpe infrastrukturudbud på to dage

  Aktierne på entreprenørvirksomheden MT Højgaard steg fredag betragteligt efter, at virksomheden har hevet to store infrastrukturudbud i land.
  Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

  Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

  Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.
  Statsrevisorerne har gentagne gange påpeget en sikkerhedsrisici ved outsourcing it-infrastruktur, men Energinet flere argumenter for at udbyde opgaverne.

  Statsrevisorer kritiserer it-outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

  Statsrevisorerne kritiserer det statsejede Energinet for at outsource it-systemer i en sådan hastighed, at ministeriet ikke havde tid nok til at vurdere udbuddet. Hos Energinet er man generelt uenig i kritikken og giver en række begrundelser, medens ministeren tager kritikken alvorlig.
  Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

  Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

  Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.