Infrastruktur

  Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

  Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

  Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.
  Statsrevisorerne har gentagne gange påpeget en sikkerhedsrisici ved outsourcing it-infrastruktur, men Energinet flere argumenter for at udbyde opgaverne.

  Statsrevisorer kritiserer it-outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

  Statsrevisorerne kritiserer det statsejede Energinet for at outsource it-systemer i en sådan hastighed, at ministeriet ikke havde tid nok til at vurdere udbuddet. Hos Energinet er man generelt uenig i kritikken og giver en række begrundelser, medens ministeren tager kritikken alvorlig.
  Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

  Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

  Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.
  Danmark giver yderligere 100 millioner kroner til Ukraine. Denne gang går pengene til at opretholde den offentlige sektor i landet, fortæller udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S). Han ses her i begyndelsen af marts ved et besøg ved grænseovergangen ved Medyka mellem Polen og Ukraine.

  Danmark giver 150 millioner til Ukraines offentligt ansatte

  Dansk bidrag er del af pulje på seks milliarder, der gives til Ukraines offentlige sektor via Verdensbanken.
  Skal man klage eller skal man ikke klage, når ordregiver annullere udbuddet, det spørgsmål har mange private virksomheder skulle tage stilling til.

  Offentlig virksomhed annullerede udbud og gav millionopgave til en anden

  Det kan betale sig at klage, det viser en kendelse fra Klagenævnet for Udbud, hvor forsyningsvirksomheden HOFOR annullerede et udbud med kun en tilbudsgiver og herefter tildelte opgaven helt uden konkurrence til en anden aktør nemlig den hidtidige leverandør.
  Billund bliver igen i år kåret til at være den kommune i Danmark, hvor det er nemmest at være ejer eller udlejer af ejendomme.

  Hvor venlig er din kommune over for ejendomsejere og udlejere?

  Der er stor forskel på, hvordan kommuner behandler ejere af ejendomme og udlejere. Billund bliver kåret som den bedste - Rødovre som den dårligste. Se her hvor 'ejendomsvenlig' din kommune er.
  SAS står til at kunne låne 3 milliarder svenske kroner hos Danmark og Sverige. Norge har tidligere lovet at støtte Norwegian.

  Nordiske flyselskaber får milliarder i statsstøtte

  Danmark og Sverige stiller 3 milliarder svenske kroner til rådighed for luftfartsselskabet, SAS. Tidligere har den norske stat lovet, at den vil stille et fordelagtigt lån til rådighed for konkurrenten Norwegian. Hermed er konkurrencen om nordisk flyinfrastruktur hjulpet på vej.

  PostNord under lup for konkurrenceforvridende virksomhed

  Hvordan sikrer man, at de reelle transportudgifter fordeles fair mellem 99 pakker og et befordringspligtigt og stats subsidieret brev? Det var i princippet, det afgørende spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht på et åbent samråd i transportudvalget.

  Teleselskaber lader milliarderne rulle i gigant aktion

  "Med de nye frekvenser kan vi på den korte bane skrue endnu mere op for kapaciteten og hastigheden,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET, som er et af tre selskaber, der har indkøbt de eftertragtede mobil-frekvenser, men hvem får gavn af dem?

  TDC har vundet udbud af kritisk infrastruktur

  Videoknudepunktet VDX, som anvendes på tværs i sammenhængende patientforløb, har tidoblet sin kapacitet og øget antallet af videokonferencer under corona-krisen. TDC-erhverv har lige genvundet en kontrakt for de næste fire år til en værdi på over 50 millioner kroner.
  "Vi har talt med en del selskaber ... , som er meget bekymrede for, om deres anlæg kommer til at figurere på listen," fortæller direktør i KL Laila Kildesgaard.

  KL: Vi får lavet dødslisten over forbrændingsanlæg

  Om en måned skal KL have en liste klar over forbrændingsanlæg, som kan nedlægges ellers er truslen, at Staten liberalisere hele sektoren, men det håber KL ikke er resultatet. I stedet forventer KL-direktør fuld kompensation til de kommuner, som får en regning for at lukke et anlæg.
  Det ser ikke ud til, at det blå PostNords dårlige økonomi bliver reddet af en ny rød postafgift. Det glæder man sig over i Dansk Industri

  Det Radikale Venstre stopper rød postafgift

  ”Nu stopper festen fandme,” siger de Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen til regeringens forslag om en ny postafgift, der skal dække underskud i PostNord. Sammen med resten af blå blok og de Radikale træder han nu ud af forhandlingerne om en ny postaftale.