Handicappede

  -

  Hos Handicapbranchen Danmark imødeser formanden Michael Graatang yderligere virksomhedslukninger, hvis Christiansborg ikke griber ind over for kommunernes underbetaling og vedtager en genopretning for området.

  Konkurs i handicapbranchen kædes sammen med kommunernes prisberegning

  En konkurs får både politikere, fagbevægelse og branche til enslydende at lange ud efter kommunernes prissætning på BPA-området. ”Vi ser normalt stort på arbejdsgiverundskyldninger, men vi har et regulært problem i kommunernes udmåling af løn- og administrationsgebyr,” lyder det fra Enhedslisten.
  Velfærdschef i Dansk Erhverv, Troels Yde Thoftdahl og forhandlingschef i FOA, Jakob Bang er bekymrede for BPA-Området. De to organisationer har i flere år gjort fælles sag og henvendt sig til ministeren om problemerne på området.

  Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri

  BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
  Jakob Bang der er forhandlingschef i FOA mener, at det er et indgreb aftaleretten inden for den danske model, når kommunerne fortolker løn og ansættelsesvilkår for handicaphjælpere.

  FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet

  Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.
  Endelig efter flere år faldt der dom i en sag om millionsvindel mod ti kommuner.

  Fire mænd dømt for at have ført ti kommuner bag lyset

  Gennem en stribe selskaber svindlede fire mænd sig ifølge dommen til mange millioner kroner fra kommunerne.
  Redaktør af det nye medie NB-Social, Mads Høyer (t.v.), glæder sig sammen med chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum, sig til at levere substantielle og relevante nyheder på socialområdet.

  NB-Medier lancerer mediet NB-Social

  NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.
  Advokat Andro Vrlic er en af de fire forsvarere i en stor straffesag om bedrageri med bevillinger til tegnsprogstolkning. Anklagemyndigheden har krævet fængsel fra fire år og seks måneder til tre år.

  Forsvarer for tiltalte døve i svindelsag: Kommune gav grønt lys

  Fire mænd er tiltalt i en sag om bedrageri, hvor ti kommuner udbetalte millioner til virksomheder for tegnsprogstolkning, der ikke blev givet.
  "Med det resultat vi har i dag, er det ikke den sidste Jobmesse vi holder," lyder det fra direktøren for LOBPA

  Jobdate gav 15 arbejdsgivere jobansøgere til ledige stillinger

  Den laveste ledighedsprocent i 12 år truer 1900 borgeres herredømme over eget liv. De er storforbrugere af varme hænder. Det drejer sig om de borgere, der er visiteret til borgerstyret personlig assistance, derfor var interesseorganisation (LOBPA) gået i offensiven og havde inviteret til jobdating.
  Formanden for DH, Thorkild Olesen (tv) og formanden for KL`s socialudvalg Ulrik Wilbek, uddyber i et interview med med OPS-Indsigt, hvor langt de to parter er fra hinanden, efter Økonomiaftalen.

  KL’s alliance på handicapområdet knager

  En af civilsamfundets største interesseorganisationer gav torsdag KL en fuckfinger. Det mener flere kilder i det kommunale marked, men hvor meget knager alliancen mellem Danske Handicaporganisationer og KL. Vil de stå splittede op til finanslovsforhandlingerne? OPS-Indsigt har talt med dem begge.
  Formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen

  Danske Handicaporganisationer gav KL en fuckfinger i Aalborg

  ”Regeringen og kommunernes økonomiaftale er en fuckfinger til os med handicap.” Sådan lød det fra Danske Handicaporganisationer efter, at aftalen blev præsenteret. Nu er fuckfingeren givet tilbage både på de sociale medier og ved sidste øjebliks afbud til KL´s topmøde på social- og sundhedsområdet.