Det specialiserede socialområde

  Det specialiserede socialområde

  Den nye formand for Handicapbranchen Danmark, Michael Graatang peger på, at det offentligt-private samarbejde på handicapområdet i dag under pres, fordi det offentlige er underlagt krav om at hjælpe flere for færre midler.

  Ny brancheformand: ”Vi skal synliggøre fordelene ved jobs i handicapbranchen”

  Handicapbranchen Danmark, der repræsenter en række virksomheder med tilsammen 8000 ansatte på handicapområdet, har fået ny formand. Han ser et behov for at effektivisere og afbureaukratisere hele området, så virksomhederne kan være kosteffektive samarbejdspartnere for den offentlige sektor.
  Politisk- og strategisk chef, Laust Westtoft, undrer sig over kritikken af de private tilbud.

  De private sociale tilbud får skylden for, at budgetterne på socialområdet sprænger

  "De ikke-offentlige tilbud varetager de højest specialiserede og dyreste opgaver for kommunerne. Derfor vil der også være større omkostninger," lyder det fra Landsorganisationen for Sociale Tilbud, som respons på en påstand om, at de stigende priser primært skal findes hos de private.
  Salen i Politikens Hus var fyldt med engagerede deltager med repræsentanter fra Christiansborg, syv kommuner, interesseorganisationer, leverandører og rådgivere, da OPS-Indsigt fyldte 3 år.

  Udsigt til velfærdssamfundet version 0.8 – Hvad fanden gør vi så?

  Voucherordninger giver meget frit valg, lød det fra CEPOS ved et gåhjemmøde om fremtidens velfærd. En kommunaldirektør gik efterfølgende unplugged og opfordrede til, at kommuner og leverandører taler risikodeling i samarbejdet, medens CO-PI tørt konstaterede, at vi glemmer implementeringen af det nye i jagten på at finde mere nyt.

  Kommunerne bruger flere skattekroner på private botilbud

  Over de sidste ti år er kommunernes udgifter til private leverandører steget i faktiske kroner, men faldet relativt. Det viser en ny analyse - Læs og forstå, hvad der er op og ned
  Jakob Bang der er forhandlingschef i FOA mener, at det er et indgreb aftaleretten inden for den danske model, når kommunerne fortolker løn og ansættelsesvilkår for handicaphjælpere.

  FOA: Kommunerne udøver social dumping på dele af handicapområdet

  Kommuner råber ofte vagt i gevær ved social dumping i fx byggebranchen, men virkeligheden for handicaphjælperne er, at kommunerne botaniserer i andre overenskomster og tager det ud, som passer dem. ”På andre områder ville man kalde det social dumping,” lyder det fra FOA.
  Det ikke er første gang, at ø-kommunen Langeland er i søgelyset for sin forvaltning af lovgivningen på børnesocialområdet.

  Ø-Kommunes håndtering af børnesager atter i søgelyset

  Langeland Kommunes håndtering af børnesager vækker opsigt. Kommunen er meldt til Ombudsmanden og Ankestyrelse, og ministeren skal i samråd. Vi bringer et overblik over sagen.

  Christiansborg indtaget af kørestole og handicaphjælpere

  Christiansborg var belejret af handicapkøretøjer udenfor og indtaget af kørestole indenfor ved konferencen ”Hjælperordninger under pres”. Her satte LOBPA for en dag dagsordenen i Landstingssalen. Med et skarpt fokus på fem udfordringer for BPA-brugere blev der stillet spørgsmål til de ansvarlige.
  For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

  Private handicapkonsulenter spøger stadig

  Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
  Endelig efter flere år faldt der dom i en sag om millionsvindel mod ti kommuner.

  Fire mænd dømt for at have ført ti kommuner bag lyset

  Gennem en stribe selskaber svindlede fire mænd sig ifølge dommen til mange millioner kroner fra kommunerne.
  Der falder dom i en sag der begyndte i en lejlighed i København i 2013. Her startede fire tiltalte en række virksomheder, hvis million-omsætning stort set kun kom fra kommunale tilskud.

  Dom på vej i sag om svindel med tilskud til tegnsprogstolkning

  Fire døve er tiltalt for have svindlet for op til 27 millioner kroner. Sagen har varet fire år, og torsdag falder dommen.
  Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), håber på, at regeringen dropper al snak og lovgivning om at begrænse private velfærdstilbud i kommunerne. Han frygter, at det ellers vil få anlægsrammen til at eksplodere.

  Borgmester: Anlægsrammen eksploderer, hvis Folketinget skruer op for velfærd og spærrer for private ...

  Klasseloft, begrænsning af afkast for private dag- og plejehjemsinstitutioner og ideologi kan få anlægsrammen til at eksplodere, mener borgmester. Kampen om ideologi udfordres af kommunernes økonomi.
  Redaktør af det nye medie NB-Social, Mads Høyer (t.v.), glæder sig sammen med chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum, sig til at levere substantielle og relevante nyheder på socialområdet.

  NB-Medier lancerer mediet NB-Social

  NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.