Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti

”I dag uddanner vi flere kvinder til læger end mænd og mange af dem vil gerne være familielæge, men de vil også gerne være familiemor og her spænder den traditionelle PLO-model ben for nogle, men hos os kan vi give dem nogle rammer,” siger Christian Riewerts.

Nordic Medicare: ”Stråmandsklinikker er et PLO-skræmmebillede taget ud af den blå luft”

Stråmandsklinikker er en myte, fortæller Christian Riewerts, administrerende direktør for Nordic Medicare i et interview. Han mener, at modellen med den traditionelle lægeklinik spænder ben for, at nogle læger bliver praktiserende læge, derfor opretter han partnerskabsklinikker.
I dag er et lægehus ikke bare et lægehus. I debatten om almen praksis er der mange typer i spil.

Fakta: Seks kliniktyper i debatten om almen praksis

Debatten om de såkaldte ”stråmandsklinikker” forstærkes af et aktuelt lovforslag om at bekæmpe deres udbredelse, men hvor mange kliniktyper findes der egentlig? Forstå på tre minutter, hvad de enkelte typer dækker over.
Per Larsen, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti har fremsat et forslag til bekæmpelse af de såkaldte stråmandsklinikker.

Konservative: Risiko for at stråmandsklinikker sælges til kapitalfonde

”Vi har masser af unge læger, men de vil aldrig kunne byde 1,3 mil. kr.,” siger Per Larsen, der er sundhedsordfører hos de Konservative. Han er bekymret for en udvikling, hvor unge læger ikke har råd til eget ydernummer og en praksissektor med store lægevirksomheder, der sælges til kapitalfonde.
Arkivfoto

Kampen mod stråmandsklinikker sparkes til hjørnet

Regeringen fastholder, at læger fortsat skal kunne købe flere ydernumre. I et ordførernotat til Folketingets sundhedsordfører fremgår det bl.a., at påstanden om manglende kontinuitet i patientkontakten hos stråmandsklinikker også findes i de traditionelle lægehuse.
Arkivfoto

Hybride lægeklinikker udfordrer den traditionelle familielæge

Debatten om de såkaldte ”stråmandsklinikker” bliver i øjeblikket forstærket af et lovforslag om at bekæmpe deres udbredelse, men er der ikke bare tale om en naturlig disruption, som måtte komme i kølvandet på den lovgivning Folketinget vedtog for få år siden? Spørger redaktør Steen Houmark i denne kommentar
Fem borgerlige socialordfører kalde Astrid Krags forslag om forbud mod profit for en ”ommer”.

Oppositionen: Astrid Krag står med en ommer

Regeringen er ude i en revolverpolitik, hvor borgerne er glemt, fordi man har set sig sur på enkeltsager. Det mener fem borgerlige socialordfører, der vil slå endnu hårdere ned på de brodne kar. Læs hvad det går ud på