Det Konservative Folkeparti

  Det Konservative Folkeparti

  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  Det er ikke første gang, at Det Konservative Folkepartis formand og Statsminister Mette Frederiksen krydser klinger.

  Statsministeren gemmer sig bag Arne, når jagten på kvindelige iværksættere bringes op

  ”Jeg har intet imod privatinstitutioner,” sagde statsminister Mette Frederiksen i folketingssalen, men da spørgsmålene om jagten på kvindelige iværksættere på dagtilbudsområdet blev for pinlige, trak statsministeren Arne Pensionen op som et skjold, skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
  Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

  Radikale ser positivt på uvildig kontrol af kommunernes afregningspriser

  ”Det lyder som om, at Det Radikale Venstre er indstillet på at stemme for beslutningsforslaget, hvis vi finder finansieringen,” siger ældreordfører Mette Abildgaard (K) til et beslutningsforslag, stillet af den borgerlige opposition om en kontrolenhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
  "Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

  Landsretsdom har effekt – I København skal politikerne drøfte priser og underbetaling

  Brønderslev Kommune blev i sommer dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør for millioner. Det har nu den afledte effekt, at Københavns Borgerrepræsentation skal tage stilling til om, der har været tilfælde af underbetaling af private velfærdsleverandører siden 2003.
  De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ønsker flere friplejehjem i de af landets kommuner, hvor der er mangel på den slags. (Arkivfoto)

  Konservative vil have etableret flere friplejehjem

  Hvis der fremover skal opføres nye plejehjemspladser, skal det ifølge K, som udgangspunkt være friplejehjem.
  Partnerskabsklinikker er en udvikling af familie-læge-modellen, hvor en speciallæge i almen medicin indgår et partnerskab med en tredjepart fx en privat ”servicevirksomhed”, der står for enten hele eller dele af klinikdriften, så lægen kan koncentrere sig om at være læge.

  Analyse: Partnerskabsklinikker udfordrer PLO`s monopol

  ”Det er ikke os, der har opfundet begrebet partnerskabsklinikker, vi har hidtil kaldt det hele for stråmandsklinikker,” siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg, men han anerkender, at partnerskabsklinikker kan pege ind i fremtiden. Læs hvad det er der bekymrer.
  At få folketingspolitikernes øre er svært, men det er lykkedes Praktiserende Lægers Organisation i forbindelse med behandlingen af et beslutningsforslag om bekæmpelse af stråmandsklinikker fra Det Konservative Folkeparti

  PLO har udpeget 18 stråmandsklinikker, men der er noget som ikke stemmer

  Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har udarbejdet et notat med en oversigt over stråmandsklinikker og sendt det til sundhedsordførerne i Folketinget, men notatet indeholder både fejl og ingen dokumentation for, hvem de formodede stråmænd egentlig er. Læs hvordan det hænger sammen.
  Fri- og privatskoler er ikke sociale bo- og opholdssteder og det kan betyde, at de mangler de kompetencer, der skal til for at arbejde med anbragte udsatte unge, lyder det fra Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

  Enkeltsag får Børneminister til at kræve loft over anbragte børn på kostskoler

  Kost- og privatskoler skal maksimalt have otte anbragte børn, er meldingen fra ministeren efter en DR-dokumentar om en enkelt kostskole. ”Man må aldrig føre politik på baggrund af enkelte sager,” lyder det fra den konservative børneordfører Brigitte Klintskov.
  Under førstebehandlingen af et beslutningsforslag der skal bekæmpe udbredelsen af stråmandsklinikker i almen praksis bakkede Sundhedsminister Magnus Heunicke op om intentionen i forslaget, men ikke meget mere. Læs hvad der er op og ned.

  Kampen mod stråmandsklinikker mistede luften i folketingssalen

  Sundhedsminister Magnus Heunicke punkterede ved førstebehandlingen et beslutningsforslag, som Praktiserende Lægers Organisation har agiteret for. Men hvorfor gik luften ud af godt lobbyarbejde og hvad betyder det for de private aktører på området, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse?
  ”I dag uddanner vi flere kvinder til læger end mænd og mange af dem vil gerne være familielæge, men de vil også gerne være familiemor og her spænder den traditionelle PLO-model ben for nogle, men hos os kan vi give dem nogle rammer,” siger Christian Riewerts.

  Nordic Medicare: ”Stråmandsklinikker er et PLO-skræmmebillede taget ud af den blå luft”

  Stråmandsklinikker er en myte, fortæller Christian Riewerts, administrerende direktør for Nordic Medicare i et interview. Han mener, at modellen med den traditionelle lægeklinik spænder ben for, at nogle læger bliver praktiserende læge, derfor opretter han partnerskabsklinikker.
  I dag er et lægehus ikke bare et lægehus. I debatten om almen praksis er der mange typer i spil.

  Fakta: Seks kliniktyper i debatten om almen praksis

  Debatten om de såkaldte ”stråmandsklinikker” forstærkes af et aktuelt lovforslag om at bekæmpe deres udbredelse, men hvor mange kliniktyper findes der egentlig? Forstå på tre minutter, hvad de enkelte typer dækker over.
  Per Larsen, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti har fremsat et forslag til bekæmpelse af de såkaldte stråmandsklinikker.

  Konservative: Risiko for at stråmandsklinikker sælges til kapitalfonde

  ”Vi har masser af unge læger, men de vil aldrig kunne byde 1,3 mil. kr.,” siger Per Larsen, der er sundhedsordfører hos de Konservative. Han er bekymret for en udvikling, hvor unge læger ikke har råd til eget ydernummer og en praksissektor med store lægevirksomheder, der sælges til kapitalfonde.