Demografi

  Modelfoto af plejehjemsbyggeri

  Kommuner der bruger mest på anlæg har sjældent et friplejehjem

  60 procent af de kommuner der bruger flest skattekroner på bygge og anlæg, er uden friplejehjem. Samtidig ligger en stor del af de kommuner, der bruger færrest skattekroner i Danmarks vandkant. Se listen her.
  Rådmand Søren Windell (K) i Odense Kommune tror ikke, at kommunen alene kan løfte behovet for flere ældreboliger de kommende år. (Arkiv)

  Rådmand efterlyser, at private investerer i byggeri af plejeboliger

  Odense Kommune kan meget vel komme til at mangle flere hundrede plejeboliger de kommende ti år. Det får rådmand til at håbe på, at flere private virksomheder vil investere i byggeri af plejeboliger.
  Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

  Regeringen snart klar med udligningsudspil: Flytter penge rige til fattige kommuner

  Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flytte penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.

  Dansk Erhverv efterlyser samtale om nye løsninger på ældreområdet

  Flere ældre, nye forventninger og dermed et øget demografisk pres får nu Dansk Erhverv til at foreslå en ældrekommission. En bred samfundssamtale skal forventningsafstemme og se på nye muligheder, mener erhvervsorganisationen.