Regionerne har opsagt et samarbejde med den private leverandør af udredning for demens Demensudredning Danmark. Det skriver TV 2 Østjylland torsdag. (Arkivfoto). -

Regioner dropper aftale med demensklinik – tusindvis påvirkes

Over 3000 patienter, som er udredt af Demensudredning Danmark, bliver kontaktet efter droppet samarbejde.
Kronprins Frederik, Jens Mathiesen og Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv sammen med vinderne af Dansk Erhverv Prisen 2021.

Tre hjørnesten i teststrategien hyldet

På Dansk Erhvervs årsdag overrakte H.K.H. Kronprinsen Dansk Erhverv-prisen til et ekstraordinært godt samarbejde mellem det offentlige og det private. Det blev samarbejdet mellem Falck, Carelink og Danske Regioner, der løb med prisen, men vejen har ikke været uden forhindringer.
Lars Gaardhøj der er formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner er på jagt efter de højt specialiserede opgaver på socialområdet, men hvilke opgaver tænker han på?

Regionerne står på spring for at overtage det højt specialiserede socialområde

Det taler for en styrkelse af det offentlige-private samarbejde, når man ser, at kommunerne har svært ved at opretholde de højt specialiserede indsatser, lyder det fra brancheorganisationen LOS. Hos Danske Regioner indikerer flere ting, at det private segment er skrevet ud af den del af ligningen.
Underskrift af ny aftale. Bo Libergren (V), næstformand i regionernes lønnings- og takstnævn til tv. og Formand for PLO Jørgen Skadborg

Ny aftale skal tage toppen vagtlægers af skyhøje indtjening

Efter kritik af vagtlægers honorarer justeres ydelser i ny overenskomstaftale mellem regioner og læger. Hos Praktiserende Lægers Organisation er man samlet set godt tilfreds med aftalen, som burde gøre det mere attraktivt for yngre læger at vælge almen praksis.
Bo Libergren (V), der er næstformand i Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, mener at hvis lægen konsekvent har videresendt mails, kan det ikke betragtes som en individuel lægefaglig vurdering. Jørgen Skadborg (th) mener, at aftalen skulle have været mere tydelig.

Regionerne: Der er forskel på sjusk og fusk

Praktiserende læger har opkrævet millioner for videresendte mails med testsvar. ”Vi lægger op til, at skatteborgerne ikke betaler for en ydelse, der er værdiløs,” siger Bo Libergren (V), næstformand i regionernes løn- og takstnævn ift. om lægerne har misbrugt eller misforstået aftalen.
Der er ifølge Danske Regioner udbetalt op mod 20 millioner kroner for meget til praktiserende læger for at videreformidle negativt coronasvar. De praktiserende lægers formand, er ikke er enig i tilbagebetalingskravet.

Læger opkrævede millioner på corona-mails, nu skal de fleste betales tilbage

Regionerne mener, at der er tale om misbrug, men Praktiserende Lægers Organisation mener, at kun nogle læger har misforstået aftalen med at videresende negative testsvar. I Nordjylland har 41 læger i gennemsnit hævet 50.000 kr. på aftalen. En debat om Profit på velfærd lurer under overfladen.
Det er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som virksomheden Practio skal vaccinere borgere med i en tilvalgsordning.

Fra på lørdag kan privat firma vaccinere borgere med skrottede vacciner

Firmaet Practio forventer at kunne give de første stik med de skrottede coronavacciner i København allerede lørdag den 22. maj. Tusindvis af borgere har i forvejen skrevet sig op hos virksomheden.
I Danske Regioner er man galde for de nye sygehuse, men efter ti år, hvor man har brugt mindre på vedligehold pga medfinansiering, er der et efterslæb og behov for øgede anlægsbevillinger, mener regionerne.

En saltvandsindsprøjtning til 6 milliarder

”Den digitale infrastruktur er afgørende for både diagnosticering og behandling, og noget af hospitalsudstyret er bare for gammelt og skal skiftes ud,” siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman. Hun lægger op til et gigantindkøb, men først skal hun lige have pengene forhandlet hjem.
Falck var en af de første private velfærdsleverandører, der lavede en aftale med Danske Regioner op til julen 2020 om gratis lyntest

Lyntest medvirker til overskud hos Falck

Millioner af lyntest er med til at nidoble Falcks overskud i første kvartal og erfaringerne fra Danmark øger potentialet for yderligere velfærdseksport og dermed skatteindtægter fra en af Danmarks største velfærdseksportører.

Udbud af lyntest førte ikke til leverandørskift

Syv virksomheder bød på opgaven som leverandører af hurtigtest for COVID-19, men den potentielle milliardforretning gik til de eksisterende leverandører. ”Med udbudsresultatet skærer vi en bid af prisen,” siger Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Ingen har budt på vaccineopgaven for Region Sjælland

To virksomheder skal hjælpe med vaccinationer, hvis staten ikke kan følge med, men ingen bød på Region Sjælland.
”I dag uddanner vi flere kvinder til læger end mænd og mange af dem vil gerne være familielæge, men de vil også gerne være familiemor og her spænder den traditionelle PLO-model ben for nogle, men hos os kan vi give dem nogle rammer,” siger Christian Riewerts.

Nordic Medicare: ”Stråmandsklinikker er et PLO-skræmmebillede taget ud af den blå luft”

Stråmandsklinikker er en myte, fortæller Christian Riewerts, administrerende direktør for Nordic Medicare i et interview. Han mener, at modellen med den traditionelle lægeklinik spænder ben for, at nogle læger bliver praktiserende læge, derfor opretter han partnerskabsklinikker.