Danske Regioner

  Danske Regioner

  Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) åbnede for nylig for, at privathospitaler skal spille en større rolle i at aflaste det offentlige sundhedsvæsen mod en lavere betaling. (Arkivfoto.):

  Privathospitaler skal aflaste sundhedsvæsnet med rabataftale

  Privathospitalerne skal tage imod flere patienter fra det offentlige, men det skal ske til en lavere pris

  Det offentlige får prisrabat på privathospitaler i akutplan

  For at reducere ventelisterne bliver det billigere for det offentlige at sende flere patienter på privathospital. Få hele delaftalen her og læs om den lille prisfinte.
  En række kommuner har markant større udgifter nu end for fem år siden til vikarer og i regionerne er det ikke bedre.

  Lapper hullerne på den velfærdsmotorvej, som kommunerne står for

  Den offentlige sektor bruger voldsomt mange millioner på vikarer, for at udfylde hullerne i vagtplanerne, og den tendens bekymrer en af de store vikarvirksomheder, hvis direktør deler samme betragtninger som KL`s formand om manglen på penge og medarbejdere.

  Professor: Flere opgaver til privathospitaler er ikke en snuptagsløsning

  Det er positivt at give privathospitalerne en mere central rolle i det danske sundhedsvæsen, men tiltaget kan måske bidrage til medarbejderflugt i det offentlige, og det er en nødvendig risiko man skal løbe, lyder det fra professor i sundhedsøkonomi.
  Produktiviteten er ikke den samme i det offentlige som i det private, viser Sundhedsministeriets eftersyn af sygehusvæsnet. - Her arkivfoto fra privathospitalet Aleris Hamlet

  Produktivitetsfald i det offentlige sygehusvæsen – de private står klar til at hjælpe

  ”Det er værre end forventet,” lyder det fra Sundhedsministeren i en kommentar til et eftersyn af sygehusvæsnet, hvor man bl.a. har set på produktiviteten i både den offentlige og private del af sygehusvæsnet.

  Endelig kan regionerne måske lande en aftale om akutlægehelikopterne

  Regionernes udbud af fire lægehelikopter er fortællingen om, hvor galt og bøvlet et udbud kan gå hen og udvikle sig, men nu ser det måske ud til at lykkedes for regionerne, der har udpeget en vinder af andet genudbud.
  "Det påvirker arbejdsmiljøet negativt, at man kan se kollegaer gå over i et vikarbureau," lyder det fra Danske Regioner.

  Regionernes kamp mod eksterne vikarer er et slag i luften

  Danske Regioner vil reducere sygehusenes forbrug af eksterne vikarer, men gennemgår man regionernes egne data, får man en fornemmelse af, at der skal skydes gråspurve med kanoner. Så hvad er grunden til, at man toner kampen mod vikarbureauer op?
  Vederlags fysioterapi er en af behandlingsystemets hybridordninger, hvor man har frit valg. (Arkivfoto)

  Private fysioterapeuter vil lukke ned for træningen i december

  I denne uge vil puljen, som regioner og kommuner har afsat til vederlagsfri fysioterapi være tom, derfor har Danske Fysioterapeuter bedt deres medlemmer stoppe med at yde gratis behandling fra 1. december. Det kan potentielt ramme patienter i tusindtal.

  Alfabetets magt over medicinudgifterne

  Medicinudgifterne hos både regioner og borgere påvirkes unødigt af lægemiddelprodukternes forbogstav og giver unødvendige udgifter, samt ulige konkurrence i farmasektoren. Lægeforeningen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har en løsning, der ligner et ”kinderæg”.
  Der er tre års forskel i tilbagetrækningsalderen mellem forskellige brancher med lavest og højest tilbagetrækningsalder. I gennemsnit trækker privatansatte sig senere end offentligt ansatte.

  Stort potentiale frigøres, hvis offentligt ansatte går på pension samtidig med de private

  Der er et stigende gab i tilbagetrækningsalderen mellem offentlige og private medarbejdere. De privat ansatte bliver langt længere på arbejdsmarkedet. Det indikerer, at vi har en skjult arbejdskraftreserve blandt medarbejderne i den offentlige sektor. Det kan man læse ud af en ny analyse.
  Tredje gang må være lykkens gang. Selvom man i regionerne mente, at udbudsprocessen var kørt korrekt, besluttede man alligevel på baggrund af en delkendelse fra Klagenævnet for Udbud at lade udbuddet gå om.

  Udbud af regionernes akuthelikoptere i fortsat turbulens

  Med fire prækvalificerede kandidater til det turbulente udbud af lægehelikoptere og ny juridisk rådgiver skulle man tro, at regionerne var sikkert i hus, men en enkelt af kandidaterne har været involveret i karteldannelse.
  Grete Mikkelsen, direktør for Granhøjen / Gran Recovery and Health

  Der er en revne – En revne i alt – Det er sådan lyset kommer ind

  Med baggrund i Cohen-citatet: ”There is a crack, a crack in everything. That's how the light gets in” sparker direktøren for Granhøjen en debat i gang med fokus på, at der nu er så mange, der kigger med, når de sociale tilbud gør deres arbejde, at det spænder ben for dem.