Dansk Industri

  Dansk Industri (DI)

  Kommuner og andre offentlige ordregivere skal fremover en tur forbi Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og have en vurdering af den dokumentation, som en udelukket virksomhed har fremlagt for at dokumentere sin pålidelighed.

  Ny statslig enhed skal vurdere leverandørernes pålidelighed

  Fra årsskiftet skal alle offentlige ordregivere indhente udtalelser om tilbudsgivernes pålidelighed hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye særlige enhed. Erhvervsorganisationer håber på mere ensartede afgørelser af virksomheders pålidelighed.
  Statsminister Mette Frederiksen kigger sig over skulderen få minutter inden hun holder nytårstale på Marienborg, søndag den 1. januar 2023.

  Kommentar: Statsministerens nytårstale, som at stikke fingeren i en spand vand

  Statsministeren er på vej op ad en stejl læringskurve. Tidligere har hun kunnet udtale sig ned i detaljen på hele regeringens vegne, men nu skal hun afstemme med de to korrekturlæsere - Løkke & Ellemann - det bærer talen præg af, skriver redaktør Steen Houmark.
  Tirsdag blev det offentliggjort, at vi skal have en ny SVM-regering. Erhvervsorganisationerne er håbefulde. Fremtiden vil vise om det er mere end gammel blandingsvin på nye flasker.

  Organisationernes regndans op til offentliggørelsen af nyt regeringsgrundlag

  Hos arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv hilser man den nye SVM-regering velkommen og håber på, at de syv års reformtørke afløses af en nærende reformregn, der vil øge arbejdsudbuddet, den grønne omstilling og langt mere frit valg.
  Hos DI Transport er man bekymret for, at en kommunalpolitisk dagsorden om grøn omstilling kan blive brugt som skalkeskjul for hjemtagning.

  Kommunal hjemtagning drevet af grøn omstilling endt med indkøb af fossile brændstoffer

  Københavns Kommunes hjemtagning af affaldsindsamling skulle styrke klimaet, men nu kaldes hjemtagningen ”en pyntegrøn omstilling” af brancheorganisation, fordi kommunen anvender dieselgeneratorer til at oplade el-skraldebiler.
  Mange transportvirksomheder udfører samfundskritiske opgaver, men de stigende energipriser presser de kommunale leverandøre.

  Branche rasler med sablen, fordi kommunerne tøver med at drøfte prisjusteringer

  På trods af utallige opfordringer fra ministerier og styrelser oplever transportbranchen kun meget sjældent, at kommunerne tager en konstruktiv dialog om prisjusteringer, set i lyset af de stigende priser. Det kan få konsekvenser.
  Pilen peger på Folketinget, mener borgmesteren i Brønderslev Kommune - og den tilgang deler han med flere af dem, vi taler med i kølvandet på Højesterets dom.

  Reaktioner på Højesteretsdom – behov for klare regler og kontrolenhed

  Borgmesteren i Brønderslev Kommune efterlyser en enkel lovgivning efter Højesterets dom, hvor kommunen blev frifundet og ikke skal betale erstatning til en privat leverandør, selvom kommunen havde handlet ansvarspådragende. Branchens reaktioner er ikke ulig borgmesterens. Vi har samlet en håndfuld.
  Hvor meget henover midten vil Mette Frederiksen arbejde for en reformregering? Det spørgsmål er endnu ikke afklaret, men hos erhvervsorganisationerne er man ikke i tvivl om, hvad en ny regering skal have fokus på.

  Kriserne stopper ikke deres fremmarch medens de forhandler på Christiansborg

  ”Det har været som at slukke en brand med en vandpistol,” lyder det fra erhvervslivet om den hidtidige indsats for at øge arbejdsudbuddet. Både Dansk Industri og Dansk Erhverv efterlyser en modig reformregering, der vil håndtere manglen på arbejdskraft, hvis Danmark skal kunne mere.
  Andel af kommunale bygninger opvarmet med naturgas fordelt på kommuner. Få link til hele analysen inde i artiklen.

  Dansk Industri: For mange kommuner fyrer for gråspurvene

  Hver fjerde kommunale bygning opvarmes med gas, og det hyppigst forekommende energimærke blandt de kommunale bygninger ligger i den dårlige ende, fremgår det af en ny analyse af den kommunale bygningsmasse. I Dansk Industri mener man, at der bør være krav om en årlig energirenoveringsrate.
  Formand for Venstre, Jakob Ellemann–Jensen, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund og formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, holder pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" tirsdag.

  En samlet blå blok positionerer sig på ideologisk kampplads om mere frit valg

  Et udspil med fem indsatser fra seks borgerlige partier skal give Danmark en ny retning, lyder det. Fokus er mere frihed for borgerne og mere offentligt-privat samarbejde, men der er ulemper politikerne skal være opmærksomme på, lyder det fra en professor. Hos Dansk Industri er der ros til skyerne.
  "Vi oplever det kun som positivt at have begge dele, fordi det gør, at vi lærere af hinanden,” siger kommunaldirektør i Gribskov Kommune, Sascha Volmer Sørensen i en kommentar til en ny undersøgelse.

  Et flertal af kommunale topchefer – private velfærdstilbud har en positiv effekt

  En undersøgelse blandt landets kommunaldirektører viser, at syv ud af ti kommunaldirektører er tilfredse med samarbejdet med de private velfærdsvirksomheder, men hvad mener deres medarbejdere og er der en sammenhæng mellem graden af samarbejde og topchefernes syn på private?
  "Vi kan gøre det bedre mht at fastholde seniorerne på arbejdsmarkedet," lyder det fra de to ministre, Jeppe Bruus og Peter Hummelgaard.

  Regeringen inviterer arbejdsmarkeds parter ind i et partnerskab om flere seniorer i job

  To ministre rækker nu ud til arbejdsmarkedets parter og centrale aktører, for at sikre et vedvarende fokus på seniorer og erfarne hænders fortsatte deltagelse på arbejdsmarkedet.
  Der skal to til tango. Det samme gælder udbud og her handler en fælles publikation fra IKA og DI Service om, hvordan man holder balancen og får valgt den rigtige partner. (Arkivfoto med TANGO "Too Close" i Vild Med Dans 2022.)

  Find balancen i dit udbud

  ”Det er med modet, at vi bliver klogere på hinanden,” siger formanden for de offentlige indkøbere (IKA) ved præsentationen af et sæt fælles anbefalinger om udbud i praksis fra IKA og DI-Service. Sigtet er at gå fra helikopteren og ned i den konkrete markedsdialog. Læs hvordan.