Virksomhederne i oplevelses-branchen er meget afhængige af, at kommunens ansatte er servicemindede og imødekommende over for virksomhederne. Det pointerer vicedirektør i Dansk Industri Henriette Søltoft.

Opråb: Vi vil have attraktive oplevelsestilbud i vores kommuner

De nyvalgte byråd gør klogt i at investere i at give deres borgere og turister attraktive tilbud om kultur og oplevelser. Der er gevinster at hente på flere hylder, mener vicedirektør i Dansk Industri.
Mangel på arbejdspladser, lange ventetider på byggesager og bedre fremkommelighed på veje er noget af det, som erhvervslivet efterspørger til landets nyvalgte byrådsmedlemmer.

Erhvervslivets ønsker til nyvalgte: Arbejdskraft og infrastruktur

Øverst på listen over erhvervslivets ønsker til kommunerne er bedre infrastruktur, transport og mere arbejdskraft. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Industri.
Et bredt politisk flertal har tidligere haft en aftale om refusion fra første sygedag, men den aftale udløb i juli 2021. Nu er spørgsmålet om der kan skaffes opbakning til en ny, set i lyset af at corona-smitten er stærkt stigende

Fælleskassen skal betale fra første dag

Den stigende smitte i samfundet rammer landets virksomheder, der presses af flere sygemeldinger. Det har fået en række erhvervsorganisationer til at rejse krav om, at man genindfører muligheden for, at virksomheder kan få refusion fra første sygedag, men bakker Christiansborg op om det?

Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

I udkanten af Danmark har vi kommuner, hvor mere end hvert fjerde barn går i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned af regeringen.
Kommunernes fødevareforbrug er forbundet med en stor påvirkning af klimaet. Danskerne ligger nemlig højt på listerne over de mest kødspisende lande. Det er derfor også en af de store poster i klimaregnskabet i kommunerne, så der er behov for en omstilling til mere plantebaseret kost i fx børnehaver og ældreplejen

Kommunernes indkøb sætter et stort klimaaftryk

Kommunernes indkøb har en klimabelastning svarende til alle personbiler i Danmark. Kommende byråd har derfor en nøgleopgave, når de træffer et grønt indkøbsvalg, lyder det fra Tænketanken CONCITO, men en skov af uensartede krav i udbuddene skaber en gråzone i det grønne, mener erhvervsorganisationer.
Arkivfoto

Det offentlige kan selv – flere opgaver hjemtages

Pris og kvalitet hænger sammen. ”Der mangler erkendelse af, at man som offentlig ordregiver definerer både kvalitetsniveau og vægtningen af pris,” lyder det fra branchen. Med andre ord, kommunerne får den kvalitet de har bestilt, som i Vejle Kommune, hvor lærerne selv måtte rense toiletterne.
Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? ”Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,” lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff. Læs hvordan arbejdsgiverforeningen forsøger at påvirke kommunalpolitikerne.
Det er i strid med kommunalfuldmagten, hvis kommunerne foretager snerydning for private grundejere mod betaling. Det vil regeringen nu lave om på.

Regeringen vil give kommunerne ret til at vedligeholde private veje

”Ligesom kommunen ikke er sat i verden for at drive detailhandel eller frisørvirksomhed, skal kommunen heller ikke drive vognmandsvirksomhed,” lyder det fra Transportens Arbejdsgivere i en kommentar til et lovforslag, hvor regeringen vil give kommuner ret til at konkurrere med private om snerydning.

Jysk kommune igen kåret som bedst i lokal erhvervsvenlighed

Dansk Industri har for 11. gang kåret Ikast-Brande Kommune som landets mest erhvervsvenlige kommune. Kun én kommune uden for Jylland er i top 10 på listen.
Fra Venstre, administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein og administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen

Finanslovsforslaget mangler fokus på virksomhedernes rammevilkår

Finanslovsforslaget mangler initiativer, der sikrer mere arbejdskraft og bedre rammevilkår for virksomhederne, lyder det fra de tre store arbejdsgiverorganisationer Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri.
Jakob Sølvhøj der afløser Pernille Skipper som Enhedslistens ældreordfører, vil gerne vinke farvel til det frie valg af leverandør i hjemmeplejen.

Enhedslisten vil have en kommunal ældrepleje, hvor private er overflødige

”Det minder om et menneskesyn, vi har set i det tidligere DDR og andre steder hvor menneskers ret til selvbestemmelse ikke spiller den store rolle,” siger Jakob Scharff, der er branchedirektør i Dansk Industri i en kommentar til Enhedslistens annoncerede opgør med borgerens frie valg.
Det ser sort ud for privat og selvejende drift af sociale tilbud, hvis et lovudkast om styrkelse af Socialtilsynet bliver tilvirkelighed.

Analyse: Lovudkast peger i retning af en nationalisering af socialområdet

Hvad der ikke kunne vindes på den politiske slagmark for Socialminister Astrid Krag i kampen mod profit på velfærd, peger nu i retning af at kunne vindes ved ministeriets skrivebord. Et lovforslag om at styrke socialtilsynet er gennemsyret af restriktioner mod private og ikke tro mod den politiske aftale.