Dansk Industri

  Dansk Industri (DI)

  Herlev-modellen har ramt lystavlen, men ikke alle har samme bekymring

  Mandag ramte Herlev-modellen som et lynnedslag på en bar mark. Ingen kom til skade i denne omgang, men hvad har det givet af reaktioner i branchen for fripleje? OPS-Indsigt giver her et par nedslag.
  Borgmestermøde i Industriens Hus i København om frikommuneforsøg. Her er det fra venstre Vardes borgmester Mads Sørensen (V) og vicedirektør og smv-chef Kim Haggren, Dansk Industri.

  Dansk Industri og Varde Kommune danner netværk for kommuner, der vil kæmpe sig fri af lovjungle

  Varde Kommune og Dansk Industri har samlet en række kommuner, som opfordre regeringen til at sige ja til et frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Det skal ikke være det vilde vesten, lyder det fra parterne, som peger på tre helt konkrete områder.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Kommunerne skal sættes fri på erhvervsområdet. Det er bodskabet fra nyt netværk, hvor en en række bogmestre og Dansk Industri er gået sammen om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  På Folkemødet har OPS-Indsigt inviteret en række skarpe aktører med indsigt i velfærd og offentlig-privat samarbejde. Du kan bl.a. møde: Viceborgmester i Gribskov Kommune, Anders Gerner Frost - Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann - Branchedirektør Jakob Scharff, Dansk Industri - Administrerende direktør i Forenede Care, Stine Louise Eising von Christierson. - FOA’s Næstformand Thomas Enghausen - Markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung - Administrerende direktør i Incita, Christina Grøntved – Kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller - Administrerende direktør i SKI, Signe Lynggard og Paw Jensen (S), Formand for sundhedsudvalget i Albertslund Kommune.

  Fremtidens velfærd – Hvordan gør vi det bedst og billigst?

  Dansk velfærd står med en serie af udfordringer, der med syvmile skridt nærmere sig en brændende platform. På Folkemødet åbner OPS-Indsigt døren op for tre intensive events, hvor omdrejningspunktet er fremtidens velfærd og løsningsmulighederne på tværs af den offentlige og private sektor.
  Regeringens lovforslag om ændring af udbudsloven får ikke mange point hos Dansk Erhverv og Dansk Industri - Læs hvorfor.

  Lovforslag om ændring af udbudslov får en sur smiley af erhvervsorganisationer

  Dansk Erhverv og Dansk Industri mener ikke, at regeringen har lyttet ret meget til de ændringsforslag, som ni organisationer på tværs af ”Udbudsdanmark” har fremsat i forbindelse med forarbejdet. Der er dog få positive elementer, men samlet set, er både proces og resultat utilfredsstillende.
  Regeringens nye digitaliseringsstrategi får generelt opbakning, men ......

  Regeringens digitaliseringsstrategi – ingen røde roser uden torne

  En række erhvervsorganisationer ser flere pletskud i regeringens digitaliseringsstrategi, som netop er præsenteret, men digitalisering løser ikke dybereliggende problemer i det offentlige-private samarbejde, lyder det fra en virksomhed og i enkelte tilfælde er der forslag man slet ikke bryder sig om.
  Krigen i Ukraine har mange steder ødelagt beboelsesejendomme og veje der er svært farbare.

  Humanitært partnerskab skaffer maskiner, der kan rydde op i det krigshærgede Ukraine

  Oprydningen efter de massive ødelæggelser i forbindelse med krigen i Ukraine er en anden krig, som skal vindes, lyder det fra den ukrainske ambassadør. Et offentlig-privat partnerskab mellem Staten, Dansk Industri og private fonde sender derfor de første entreprenørmaskiner mod de ødelagte byer.
  På rekord tid er brændstofpriserne steget med over 30 procent. (Arkivfoto)

  Vognmænd vil i dialog med kommunerne om brændstoftillæg

  Transportens Arbejdsgivere (ATL) efterspørger dialog med KL om de stigende brændstofpriser, fordi flere vognmænd oplever, at dialogen med kommunerne trækker i langdrag. I KL har man rakt ud til Finansministeriet, da kommunerne også selv har problemer med de stigende brændstofpriser.
  Pressemøde om regeringens reformudspil 'Danmark kan mere II' i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag. Udspillet handler om hvordan Danmark kan accelerere den grønne omstilling og hurtigere blive uafhængig af russisk gas.

  Energiudspil har gode visioner, men interessenter efterspørger konkrete detaljer

  ”Regeringens vision er så ambitiøs, at normale politiske automatreaktioner må falde bort, lyder det fra Dansk Industri, og de står ikke alene. Flere organisationer efterspørger, hvordan regeringens energiudspil realistisk skal finansieres, prioriteres og skaleres.
  Borgmester mads Sørensen, Varde Kommune og vicedirektør Kim Haggren Dansk Industri præsenterer på et borgmestermøde et forslag til en ny type frikommuneforsøg.

  Frikommuneforsøg skal fjerne bøvl og byrder fra erhvervslivet

  Det skal være slut med bøvl og byrder. Bureaukrati og langsom sagsbehandling skal være fortid, det er ideen bag et nyt forslag om frikommuneforsøg på erhvervsområdet fra Dansk Industri og Varde Kommune.

  #opsdk: Uforløst udbudspotentiale og afviste kontraktforhandlinger

  Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag i den seneste uge. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.