Herlev-modellen har ramt lystavlen, men ikke alle har samme bekymring
Mandag ramte Herlev-modellen som et lynnedslag på en bar mark. Ingen kom til skade i denne omgang, men hvad har det givet af reaktioner i branchen for fripleje? OPS-Indsigt giver her et par nedslag.
Fremtidens velfærd – Hvordan gør vi det bedst og billigst?
Dansk velfærd står med en serie af udfordringer, der med syvmile skridt nærmere sig en brændende platform. På Folkemødet åbner OPS-Indsigt døren op for tre intensive events, hvor omdrejningspunktet er fremtidens velfærd og løsningsmulighederne på tværs af den offentlige og private sektor.
Lovforslag om ændring af udbudslov får en sur smiley af erhvervsorganisationer
Dansk Erhverv og Dansk Industri mener ikke, at regeringen har lyttet ret meget til de ændringsforslag, som ni organisationer på tværs af ”Udbudsdanmark” har fremsat i forbindelse med forarbejdet. Der er dog få positive elementer, men samlet set, er både proces og resultat utilfredsstillende.
Øget digitalisering af velfærdsområderne kræver ændringer og forenklinger
”Det at hver kommune producerer egne forskellige kvalitetsstandarder, er noget hø,” lyder det fra velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. Han udpeger tre velfærdsrettede nedslagspunkter, der skal rykkes på i regeringens digitaliseringsstrategi, hvis ambitionerne skal blive til noget.
Regeringens digitaliseringsstrategi – ingen røde roser uden torne
En række erhvervsorganisationer ser flere pletskud i regeringens digitaliseringsstrategi, som netop er præsenteret, men digitalisering løser ikke dybereliggende problemer i det offentlige-private samarbejde, lyder det fra en virksomhed og i enkelte tilfælde er der forslag man slet ikke bryder sig om.
Bæredygtige indkøb er bare bedre for business
Det betaler sig at producere bæredygtigt til det offentlige, hvad enten det handler om biotech eller genbrug af tøj. Grundlæggende skifter vi fra lineær til cirkulær økonomi med den indkøbsansvarlige som forandringsagent, lød det fra flere på årets offentlig-privat topmøde i Børssalen.
Ny brancheformand: ”Vi skal synliggøre fordelene ved jobs i handicapbranchen”
Handicapbranchen Danmark, der repræsenter en række virksomheder med tilsammen 8000 ansatte på handicapområdet, har fået ny formand. Han ser et behov for at effektivisere og afbureaukratisere hele området, så virksomhederne kan være kosteffektive samarbejdspartnere for den offentlige sektor.
Energiudspil har gode visioner, men interessenter efterspørger konkrete detaljer
”Regeringens vision er så ambitiøs, at normale politiske automatreaktioner må falde bort, lyder det fra Dansk Industri, og de står ikke alene. Flere organisationer efterspørger, hvordan regeringens energiudspil realistisk skal finansieres, prioriteres og skaleres.
Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri
BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
#opsdk: Uforløst udbudspotentiale og afviste kontraktforhandlinger
Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag i den seneste uge. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille
Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
Lovforslag om ændring af udbudsloven møder stærk kritik
Ærgerligt og tankevækkende at regeringen ikke har lytte til de forslag ordregivere og tilbudsgivere er kommet med i fællesskab, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri. Bureaukratisering og varetagelse af politiske særinteresser er blandt kritikpunkterne.