Civilsamfund

  Markedschef Morten Jung Dansk Erhverv

  Perspektiv: Fremtidens velfærd er brolagt med samarbejde

  Næsten mytologisk hylder vi staten for årsagen til nutidens velfærdssamfund. Vi må dog ikke glemme, at idéen om den universelle velfærd udsprang af selvejende institutioner og private initiativer, der med ildsjæle ved roret skabte både forsørgelsessystemer og ældrepleje. Vi er kommet langt siden, men..
  Butiksdød og afskallede facader skal være slut, ifølge regeringens nye udspil.

  Til kamp mod indkøbscentre udenfor bymidten

  Døende bymidter med tomme butikker og huse er et onde for de mindre byer, og med nyt udspil vil regeringen forsøge at blæse nyt liv i byerne.
  Aktuelt pågår der en orkestreret markedsføring af selveje på Altinget, men hvem er dirigenten, når vi kan både høre og se at flere fagforbund spiller underlægningsmusik, spørger redaktør Steen Houmark

  Ideologisk mobilisering af selveje mod profitvirksomheder

  Lige nu pågår der en orkestreret markedsføring af selveje på Altinget, hvor debatten om profit på velfærd får kontinuerlig ammunition fra medierne og ideologisk underlægningsmusik fra fagforbund på et labilt marked i den offentlige bermudatrekant, skriver redaktør Steen Houmark i ugens perspektiv.

  Gratis hjælp til små og mellemstore virksomheder

  Early Warning-programmet melder klar til at yde gratis hjælp og sparring til små og mellemstore virksomheder, der oplever eller frygter økonomiske konsekvenser af coronakrisen.
  Visualisering af Fremtidens Nivå Bymidte

  Aftale for fremtidens Nivå er på plads

  Fredensborg Kommune og KFI Erhvervsdrivende Fond har indgået aftale om de fremtidige ejerforhold og anlæg af nye veje mv. på de arealer, hvor Fremtidens bymidte i Nivå skal realiseres
  Der er nok at se til for de omkring 500 frivillige rådgivere hos Børnetelefonen. Nu skal ny teknologi hjælpe med til at sikre, at de mest akutte henvendelser bliver behandlet hurtigere, og at rådgiverne bliver opmærksomme på tegn på vold og overgreb.

  Partnerskabsprojekt om kunstig intelligens skal hjælpe Børns Vilkår

  Børns Vilkår vil bruge kunstig intelligens til at løfte kvalitet og effektivitet på Børnetelefonen. AI-løsningen skal hjælpe de over 500 frivillige rådgivere, som årligt får over 220.000 henvendelser fra børn i Danmark.
  Ørsted har solgt selskabet Radius til SEAS-NVE. (Arkivfoto)

  Ørsted sælger Radius for 21 milliarder til andelsselskab

  Ørsted har efter længere tids søgen fundet en køber til Radius. Køberen blev SEAS-NVE.
  De nye boliger skal kunne rumme mennesker i alle faser af livet.

  Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab

  ”Det åbne boligfællesskab” er et boligkoncept der er udviklet i partnerskab med det formål at sætte standard for en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, der også er til at betale. 

  De 15 hårdeste ghettoer i Danmark rummer også kulturarvsværdier

  Arkitektskolen i Aarhus har udviklet en ny metode til at undersøge boligbebyggelsernes arkitektoniske kulturarvsværdier og om bebyggelserne lever op til nutidige idealer. Nu har boligorganisationerne og de 15 kommuner modtaget anbefalingerne.

  Når markedskræfterne rammer civilsamfundet

  En gruppe ildsjæles plan om en selvejende efterskole, der er specialiseret i udviklingshæmmede unge løb ind i markedskræfternes mest indflydelsesrige spiller -  Banken - De fik kort tid til at skaffe både flere penge og flere elever, men så aktiverede de netværket.

  Borgerne ønskede en torvehal og så gav Kvickly i Ry to mio. kroner

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, Lene Vind - lene@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Borgerne i Ry efterspørger mere torvehandel og en bygning til kulturelle arrangementer. Det er r...

  Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, Lene Vind - lene@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København...