Budget

  58 kommuner vil spare på det specialiserede socialområde i 2021

  Kun få kommuner opprioriterer det specialiserede socialområde mærkbart i 2021 Se, hver kommunes budget. Det kan have betydning for forhandlingerne om takst for den enkelte borger.
  Nye fodboldbaner, legepladser eller lokaler er på vej til mange af landets daginstitutioner med det forøgede anlægsloft for 2021.

  45 procent af kommunernes forøgede anlægsramme går til daginstitutioner og folkeskoler

  Kommunerne fik ved økonomiaftalen for 2021 et løft af anlægsrammen på 2,5 milliarder. Næsten halvdelen går til daginstitutioner og folkeskoler. Se her, hvordan kommunerne fordeler anlægsudgifterne i budgetterne for 2021.
  Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (Ø), mener, at det er "under al kritik", at hendes egen forvaltning ikke overholder kommunens regler.

  Skjulte millionudgifter i fiktive anlægsbudgetter for 2028 og 2029

  Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har bogført udgifter for over 50 millioner kroner til tre fiktive anlægsprojekter. "Alle alarmklokker ringer," siger borgmesteren selv.

  Botilbud er ikke en forretning

  Ankestyrelsen har vurderet, at budgetterne for Guldborgsund Handicap ikke er gennemskuelige. ”Vi har ikke noget at skjule, man kan selv regne efter og se, at det ikke er nogen overskudsforretning,” siger centerchef Bodil Pedersen i et interview. Læs hvad hun mener med det.
  Rengøring på Anders Fogh Rasmussens kontor (Arkivfoto).

  Regeringen fortsætter centraliseringen af statslig facility management

  Bygningsstyrelsen fik i 2017 til opgave at centralisere en facility managementordning for staten. Det første gigantudbud er allerede idriftsat. Det bekymrer SMVdanmark ” Det er nu, staten burde give opgaver til de små - ikke fjerne dem," siger direktør Jakob Brandt.
  Inge Messerschmidt (DF), formand for Velfærdsudvalget i Frederikssund Kommune finder det nødvendigt at regulere kommunens udgifter til de mange ældre, der vælger et privat plejetilbud. (Arkiv)

  Privat plejehjem dræner kommunekassen

  Det kan blive meget dyrt for en kommune, hvis et privat plejehjem har succes. Det har man erfaret meget kontant i Frederikssund Kommune, hvor udvalgsformand nu vil skride ind.

  54 kommuner søger om over en milliard i særtilskud til “særligt vanskeligt stillede kommuner&#...

  Udligningsreformen gav de fattigste kommuner over halvanden milliard ekstra. Alligevel vil over halvdelen af kommunerne have del i pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner.
  Ifølge finansminister Nicolai Wammen har kommunerne ønsket at bruge 21,6 milliarder på anlægsområdet, og "det er præcis, hvad regeringen har aftalt med kommunerne, at de får lov til at bruge."

  Anlægsrammen hæves til 21,6 milliarder i 2021

  Med dagens offentliggjorte økonomiaftale mellem Regeringen og KL hæves anlægsrammen til 21,6 milliarder kroner i 2021.
  Alle Folketingets partier har åbnet statskassen på vid gab bare få måneder efter, at mange talte om behov for mådehold. Få forklaringen her.

  Klog på fem minutter: Derfor kan staten bruge hundreder af milliarder på corona

  I december blev mange forslag til få hundrede millioner kroner afvist af hensyn til samfundsøkonomien. Nu bruger staten hundreder af milliarder for at redde den samme økonomi. Læs her, hvorfor det giver god mening.
  Boligselskaberne er klar til igangsætte renoveringsprojekter betalt af Landsbyggefonden for over 18 milliarder kroner - hvis de bare får lov af Folketinget.

  Boligselskaber klar til at renovere for 18,4 mia. kroner

  Alle fra erhvervsorganisationer til kommuner anbefaler, at staten giver boligselskaber lov til at sætte flere renoveringsprojekter i gang. Potentielt kan det frigive 18,4 milliarder kroner.

  Kommuner straffes for at anbringe udsatte borgere i andre kommuner

  Med omlægningen af de demografiske udgiftsbehov bliver det dyrere at placere borgere i sociale tilbud uden for kommunegrænsen.
  Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

  Regeringen snart klar med udligningsudspil: Flytter penge rige til fattige kommuner

  Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flytte penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.