Beskæftigelsesindsats

    Visma DataLøn og ProLøn A/S har indledt et samarbejde med Københavns Kommune, hvor ledige tilbydes et uddannelsesforløb."Ved at få et specialiseret kompetenceløft, kan det hjælpe dem videre", siger adm. direktør, Karina Wellendorph.

    Softwarevirksomhed er gået ind i kampen for at øge lediges jobchancer

    Kundernes mangel på kvalificeret arbejdskraft medvirkede til, at softwarevirksomheden Visma DataLøn og ProLøn A/S kontaktede Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune mhp. at efteruddanne ledige i lønadministration og personalejura – flere har nu job.
    Nina Smith har som medlem af både Socialkommissionen, Velfærdskommissionen, Dagpengekommissionen og som økonomisk vismand sat sine aftryk på store samfundsreformer de seneste 30 år.

    Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer

    Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
    (Arkiv) Jobcentrene skal have 'max fleksibilitet,' hvis de skal opfylde et ønske fra erhvervslivet om, at jobcentre skal screene ukrainere individuelt, før de sendes i job, siger cheføkonom i KL Morten Mandøe.

    Kommuner og virksomheder laver lokale netværk om ukrainere

    Et online-møde med 58 kommuner og Dansk Industri en tidlig morgen var det første i initiativet 'Lokale job for ukrainere.' Det er vigtigt med forventningsafstemning, for man mangler at få sat det i system, lyder det fra parterne.
    Kommuner melder om flere aktivitetsparate i job. Arbejdsgiverne tager også ansvar i opgangstider, lyder det.

    Kommuner: Arbejdsgivere holder fast i socialt ansvar under opsvinget

    Både tal og meldinger fra kommuner tyder på, at det er nemmere for arbejdsløse med komplekse problemer at få fodfæste på arbejdsmarkedet i det nuværende økonomiske opsving. Kommunernes langsigtede samarbejde med virksomhederne bærer nu frugt, lyder det.
    Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der kommet flere offentlige ansatte.

    Antallet af offentlige ansatte vokser fortsat

    Der er kommet flere offentlige ansatte det seneste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Sammenligner man tredje kvartal 2020 med tredje kvartal i år er antallet af offentlige ansatte vokset med fire procent.
    Analysevirksomheden Norstat har spurgt et udsnit af danskerne om private leverandører må tjene penge på 10 forskellige typer af velfærd. Se tallene her.

    Et flertal af danskerne: ”Private må godt tjene penge på velfærd”

    Op mod 67 pct. af befolkningen mener, at private må tjene penge på velfærd. Det fremgår af en ny undersøgelse, som viser at regeringens kampagne mod profit på velfærd på bl.a. dagtilbudsområdet, er skudt forbi skiven. ”Man er ikke på linje med befolkningen,” lyder det fra Dansk Erhverv.
    Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, lægger i reformplan op til store ændringer i det danske samfund - herunder at sænke skatter og afgifter med 100 milliarder kroner og skære 100.000 job i det offentlige. (Arkivfoto)

    Nye Borgerlige vil skære 100.000 offentlige job og bringe DSB i udbud

    Skatter og afgifter skal sænkes med 100 milliarder, institutionerne skal have et frihedsbrev og DSB’s opgaver skal i udbud foreslår Nye Borgerlige i ny reformplan frem mod 2035.

    Tre vigtige forudsætninger for Schultz’ milliardbesparelse

    Der er tre vigtige forudsætninger for, at Schultz milliardbesparelse kan lykkes. NB-Beskæftigelse har bedt administrerende direktør Simon Svarrer forholde sig til dem.
    (Arkiv) Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har indgået en aftale med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet om at indsamle ideer til, hvordan man kan støtte lokale erhvervsfyrtårne.

    Regionale vækstteams skal give anbefalinger i hele Danmark

    Syv regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til investeringer i lokale erhvervsfyrtårne for at få landet godt igennem coronakrisen. Der er afsat 500 millioner kroner til at følge op på anbefalingerne.
    Markedet for sprogskoler er blevet et prismarked og det går ud over kvaliteten, lyder det

    Kommuner sparer og presser prisen på lokale sprogcentre

    Sprogcentre presses ned i pris, mens kommuner tilsidesætter kvaliteten i udbud. Eksperter frygter, at resultatet bliver en discount-danskuddannelse.
    (Arkiv) Ikke blot jobcentre er ramt. De private virksomheder, der leverer beskæftigelsesindsatser kæmper økonomist efter nedlukning af beskæftigelsesindsatsen.

    Private leverandører på beskæftigelsesområdet hårdt ramt

    Flere kommuner har opsagt eller begrænset aftaler med private aktører under coronakrisen. Det er stik imod det, som regeringen lægger op til i øvrigt, lyder det fra Dansk Erhverv. To kommuner kommenterer kritikken.