Anbringelser

    Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har trukket en aftale hjem om dagbehandlingstilbud, der udover støttepartierne også får opbakning fra Venstre ved Ellen Trane Nørby og Det Konservative Folkeparti ved Mai Mercado (th)

    Minister er vendt på en tallerken – Ingen afprivatisering af dagbehandlingstilbud

    Retten til at drive private dagbehandlingstilbud blev i sidste uge slået fast i en bred politisk aftale, men hvad betyder den, og hvorfor opgav Pernille Rosenkrantz-Theil jagten på de private?
    På de interne skoler er børnene direkte behandlingskrævende og kan ikke sidestilles med almindelige skolebørn, lyder det fra branchen.

    Netværk til minister: Tryk på pauseknappen og start forfra

    Branchenetværk, forskning og en landsforening kritiserer anbefalingerne i en tværministeriel rapport om dagbehandlingstilbud. ”Det løser ikke problemerne på området,” lyder det. Derfor appellerer man til, at minister og ordførere stopper forhandlingerne, visker tavlen ren og inddrager alle aktører.
    Det ser sort ud for privat og selvejende drift af sociale tilbud, hvis et lovudkast om styrkelse af Socialtilsynet bliver tilvirkelighed.

    Analyse: Lovudkast peger i retning af en nationalisering af socialområdet

    Hvad der ikke kunne vindes på den politiske slagmark for Socialminister Astrid Krag i kampen mod profit på velfærd, peger nu i retning af at kunne vindes ved ministeriets skrivebord. Et lovforslag om at styrke socialtilsynet er gennemsyret af restriktioner mod private og ikke tro mod den politiske aftale.
    Borgerne har ikke frit valg på det specialiserede område og det vil bevægelsen #enmillionstemmer gerne lave om på.

    Folkebevægelsen #enmillionstemmer: ‘Vi kommer ikke til at være stille til kommunalvalget’...

    ”Jo flere politikere der erkender, hvor mange stemmer der ligger i det her felt, jo mere vil vi kunne påvirke,” siger medstifter af #enmillionstemmer Monica Lylloff i et interview om bevægelsens mission og hvorfor man vil have frit valg og skilt økonomi fra visitation.
    Figuren viser den nuværende cirkulære ansvarsfralæggelse, hvor myndigheder henviser til hinanden, og ingen tager ansvar, fremgår det af handlingskataloget fra #enmillionstemmer.

    Handicapreform – Det er os det handler om

    Kommunerne både visiterer, driver og betaler ydelserne på handicapområdet og medvirker til en central interessekonflikt, hvor økonomi kommer forud for behov og faglighed, og skaber en cirkulær ansvarsfralæggelse. Det fremgår af et nyt inspirationskatalog til en handicapreform.
    Fri- og privatskoler er ikke sociale bo- og opholdssteder og det kan betyde, at de mangler de kompetencer, der skal til for at arbejde med anbragte udsatte unge, lyder det fra Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

    Enkeltsag får Børneminister til at kræve loft over anbragte børn på kostskoler

    Kost- og privatskoler skal maksimalt have otte anbragte børn, er meldingen fra ministeren efter en DR-dokumentar om en enkelt kostskole. ”Man må aldrig føre politik på baggrund af enkelte sager,” lyder det fra den konservative børneordfører Brigitte Klintskov.
    Ny politisk aftale har fokus på anvendelsen af overskud på sociale tilbud offentlige som private. Læs hvad der er op og ned.

    Ny politisk aftale hegner profitmulighederne inde

    Det kan god være, at ordet profit ikke nævnes med et ord, men jagten på potentielle profitmagere på det specialiserede socialområde er langt fra slut. Det fremgår tydeligt, hvis man læser den nye politiske aftale om et styrket socialtilsyn, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
    Laust Westtoft

    Fakta vandt over forargelsen

    Børn, unge og voksne på landets sociale tilbud kan ånde lettet op efter, at regeringen og dens støttepartier har valgt ikke at ville tvangsomlægge de mange private aktører på socialområdet til selveje. Den nye aftale er en sejr for, at fakta og solid viden fortsat skal styre socialområdet.
    ”Det er ingen hemmelighed, at regeringen ønskede at sætte en stopper for, at private tilbud kan trække en masse penge ud til private ejere. Det ønsker vi stadig, " siger Socialminister Astrid Krag.

    Astrid Krag ærgrer sig – profitforbud skrevet ud af politisk aftale

    Regeringens felttog mod overskud hos private sociale tilbud er tabt. Det fremgår af en politisk aftale om et styrket socialtilsyn. ” Det er utrolig ærgerligt,” siger Socialminister Astrid Krag. Hos Dansk Erhverv er man lettet over, at der fortsat er plads til både private og selvejende aktører.
    Flemming Trap er debattør og indehaver Trap Consulting ApS

    Sluk panikknappen: Private ildsjæle slipper for dødsstødet

    Alt tyder på, at dødsstødet mod private sociale tilbud er trukket tilbage. I stedet er der indgået en politisk aftale, der stiller nye krav og forstærker tilsynenes magt. Direktør Flemming Trap Højer giver her et fagligt perspektiv på, hvad socialsektoren kan vente.
    Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

    Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

    Den store ideologiske skalp om et forbud mod profit på velfærd ser ud til at være skrevet ud af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier. Den endelige aftale er klar og forventes kundgjort på det rigtige tidspunkt, erfarer OPS-Indsigt.
    Tidligere på ugen skrev flere medier, at private botilbud får flere påbud end offentlige, men faktisk er det omvendt. Læs her hvordan det hænger sammen.

    Kommunale botilbud får flere påbud end de private kommercielle

    Medierne blander pærer og bananer, når de lader selvejende og private kommercielle indgå i samme kategori i en opgørelse over socialtilsynenes påbud. Det giver et unuanceret billede i en tid, hvor debatten om kommercielle og ikke-kommercielle sociale tilbud raser, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.