Der er ifølge Danske Regioner udbetalt op mod 20 millioner kroner for meget til praktiserende læger for at videreformidle negativt coronasvar. De praktiserende lægers formand, er ikke er enig i tilbagebetalingskravet.

Læger opkrævede millioner på corona-mails, nu skal de fleste betales tilbage

Regionerne mener, at der er tale om misbrug, men Praktiserende Lægers Organisation mener, at kun nogle læger har misforstået aftalen med at videresende negative testsvar. I Nordjylland har 41 læger i gennemsnit hævet 50.000 kr. på aftalen. En debat om Profit på velfærd lurer under overfladen.
"Min måske vigtigste uenighed med Dansk Erhverv er, at jeg ikke mener, stråmandsklinikker bidrager til at løse manglen på praktiserende læger," skriver formand for PLO , Jørgen Skadborg i en respons på Dansk Erhvervs notat.

Replik: Stråmandsklinikker truer den sundhedsfaglige kvalitet

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vurderer, at ansvaret for den sundhedsfaglige indsats bliver uklart, når den ansvarlige speciallæge i almen medicin og ejer af en klinik uddelegerer ledelsesretten over personalet til en privat koncern.
Det er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som virksomheden Practio skal vaccinere borgere med i en tilvalgsordning.

Fra på lørdag kan privat firma vaccinere borgere med skrottede vacciner

Firmaet Practio forventer at kunne give de første stik med de skrottede coronavacciner i København allerede lørdag den 22. maj. Tusindvis af borgere har i forvejen skrevet sig op hos virksomheden.
Et stort antal læger har vist interesse i at være med til at udføre frivillige vaccinationer for firmaet Practio

Privat aktør går imod strømmen i vaccinespørgsmål

Den frivillige ordning med vaccination af AstraZeneca eller Johnson & Johnson har mødt modstand i lægefaglige kredse, hvilket har gjort, at det har været tvivlsomt om planen overhovedet kunne gennemføres, men nu ser det ud til at en privat aktør har fundet en vej.
PLO`s notat til politikerne om stråmandsklinikker giver panderynker hos Dansk Erhverv. Blandt politikerne tager man påvirkningsforsøget mere afslappet. ”I både denne og andre typer af sager, bliver vi forsøgt påvirket. Det er en del af vores folkestyre, og det er jo fantastisk," siger Martin Geertsen (V) i en kommentar.

Dansk Erhverv efter stråmandspåstande: PLO-notat misinformerer politikerne

Under overskriften ’Misinformation i PLO-notat’ tager Dansk Erhverv til genmæle overfor det notat, som Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har rundsendt til Folketingets sundhedsordførere. Notatet er behæftet med fejl, formodninger og usande påstande om de såkaldte partnerskabsklinikker, hævder Dansk Erhverv.