Ansatte i lægehus sigtet for svindel med tilskud fra regionen

Region Hovedstaden har efter en undersøgelse anmeldt tre personer fra et lægehus i Charlottenlund til politiet,. De er nu sigtet for svindel med blandt andet ydelser og dobbeltfakturering.
Velfærdsiværksætteren Thomas Helt (i midten) sælger en del af sin forretning til privathospitalet Capio

Privathospital køber sig til partnerskab med sundhedsiværksætter

Privathospitalet Capio køber sig adgang til andet og mere end blot succesfulde velfærdsvirksomheder i vækst. Med deres seneste indkøb får de adgang til en unik dansk know how og praksiserfaring med velfærdsinnovation på et kompliceret og spirende marked for partnerskabsklinikker.
Underskrift af ny aftale. Bo Libergren (V), næstformand i regionernes lønnings- og takstnævn til tv. og Formand for PLO Jørgen Skadborg

Ny aftale skal tage toppen vagtlægers af skyhøje indtjening

Efter kritik af vagtlægers honorarer justeres ydelser i ny overenskomstaftale mellem regioner og læger. Hos Praktiserende Lægers Organisation er man samlet set godt tilfreds med aftalen, som burde gøre det mere attraktivt for yngre læger at vælge almen praksis.
Retorikken omkring de praktiserende lægeres mange mails og millionregning er afdæmpet på de sociale medier. (Modelfoto)

Ikke et ord om profit, da læger sendte millionregning til det offentlige

Nyder praktiserende læger særlig beskyttelse hos politikerne, når de begår fejl, misforstår en aftale og sender millionregninger til det offentlige? Noget tyder på, at de ikke bliver udskammet ligesom andre private aktører på velfærdsområdet, men hvorfor? Skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
Bo Libergren (V), der er næstformand i Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, mener at hvis lægen konsekvent har videresendt mails, kan det ikke betragtes som en individuel lægefaglig vurdering. Jørgen Skadborg (th) mener, at aftalen skulle have været mere tydelig.

Regionerne: Der er forskel på sjusk og fusk

Praktiserende læger har opkrævet millioner for videresendte mails med testsvar. ”Vi lægger op til, at skatteborgerne ikke betaler for en ydelse, der er værdiløs,” siger Bo Libergren (V), næstformand i regionernes løn- og takstnævn ift. om lægerne har misbrugt eller misforstået aftalen.
Det er udsædvanligt, at en forening af læger bliver indbragt for konkurrencestyrelsen, men det er ikke første gang. Læs hvad der skete sidst.

Praktiserende Læger indbragt for konkurrencestyrelsen

”PLO har ikke på nogen måde lagt hindringer i vejen for Nordic Medicare,” siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg i en kommentar til en noget usædvanlig klagesag, hvor PLO er indbragt for konkurrencestyrelsen. Ekspert vil ikke afvise, at styrelsen vil tage sagen.
Der er ifølge Danske Regioner udbetalt op mod 20 millioner kroner for meget til praktiserende læger for at videreformidle negativt coronasvar. De praktiserende lægers formand, er ikke er enig i tilbagebetalingskravet.

Læger opkrævede millioner på corona-mails, nu skal de fleste betales tilbage

Regionerne mener, at der er tale om misbrug, men Praktiserende Lægers Organisation mener, at kun nogle læger har misforstået aftalen med at videresende negative testsvar. I Nordjylland har 41 læger i gennemsnit hævet 50.000 kr. på aftalen. En debat om Profit på velfærd lurer under overfladen.
"Min måske vigtigste uenighed med Dansk Erhverv er, at jeg ikke mener, stråmandsklinikker bidrager til at løse manglen på praktiserende læger," skriver formand for PLO , Jørgen Skadborg i en respons på Dansk Erhvervs notat.

Replik: Stråmandsklinikker truer den sundhedsfaglige kvalitet

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vurderer, at ansvaret for den sundhedsfaglige indsats bliver uklart, når den ansvarlige speciallæge i almen medicin og ejer af en klinik uddelegerer ledelsesretten over personalet til en privat koncern.
Det er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som virksomheden Practio skal vaccinere borgere med i en tilvalgsordning.

Fra på lørdag kan privat firma vaccinere borgere med skrottede vacciner

Firmaet Practio forventer at kunne give de første stik med de skrottede coronavacciner i København allerede lørdag den 22. maj. Tusindvis af borgere har i forvejen skrevet sig op hos virksomheden.
Et stort antal læger har vist interesse i at være med til at udføre frivillige vaccinationer for firmaet Practio

Privat aktør går imod strømmen i vaccinespørgsmål

Den frivillige ordning med vaccination af AstraZeneca eller Johnson & Johnson har mødt modstand i lægefaglige kredse, hvilket har gjort, at det har været tvivlsomt om planen overhovedet kunne gennemføres, men nu ser det ud til at en privat aktør har fundet en vej.
PLO`s notat til politikerne om stråmandsklinikker giver panderynker hos Dansk Erhverv. Blandt politikerne tager man påvirkningsforsøget mere afslappet. ”I både denne og andre typer af sager, bliver vi forsøgt påvirket. Det er en del af vores folkestyre, og det er jo fantastisk," siger Martin Geertsen (V) i en kommentar.

Dansk Erhverv efter stråmandspåstande: PLO-notat misinformerer politikerne

Under overskriften ’Misinformation i PLO-notat’ tager Dansk Erhverv til genmæle overfor det notat, som Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har rundsendt til Folketingets sundhedsordførere. Notatet er behæftet med fejl, formodninger og usande påstande om de såkaldte partnerskabsklinikker, hævder Dansk Erhverv.