Administration

  Per Larsen, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti har fremsat et forslag til bekæmpelse af de såkaldte stråmandsklinikker.

  Konservative: Risiko for at stråmandsklinikker sælges til kapitalfonde

  ”Vi har masser af unge læger, men de vil aldrig kunne byde 1,3 mil. kr.,” siger Per Larsen, der er sundhedsordfører hos de Konservative. Han er bekymret for en udvikling, hvor unge læger ikke har råd til eget ydernummer og en praksissektor med store lægevirksomheder, der sælges til kapitalfonde.
  De Radikales socialordfører Henrik Vinther deler ikke regeringens ønske om et profitforbud på socialområdet.

  De Radikale er igen stopklods for et profitforbud

  "Det har jeg svært ved at se os som en del af,” udtalte socialordfører for de radikale, Henrik Vinther i et interview om profit på velfærd. Det fik FOA`s næstformand ud i et opråb. Således raser debatten om profit på velfærd, men hvor mange profitskandaler findes der egentlig?
  Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

  Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

  Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.

  Vigtig sag: Højesteret fritager virksomhed for omstridt gebyr

  KL og Københavns Kommune tygger på nederlag i principiel sag i Højesteret. Kommunerne risikerer at skulle betale millioner af kroner tilbage efter at have opkrævet lovstridigt gebyr for erhvervsaffald i årevis.
  Chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune er blevet frifundet i en sag om bestikkelse. (Arkiv)

  Borgerservicechef er frifundet i bestikkelsessag fra Ærø

  Selv om vielseskontoret havde modtaget penge, fandt Retten i Svendborg, at der ikke var tale om bestikkelse.
  Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

  Nyborg Kommune giver medarbejderne mulighed for privat sundhedsforsikring

  Efter fire års forarbejde kan medarbejdere i Nyborg Kommune nu tegne en privat sundhedsforsikring, men det har mødt ideologisk modstand fra dele af byrådet, selvom det var et klart ønske fra medarbejderne.
  Egedal Kommune kritiserer SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S) for at have fået en stor begmand fra klagenævn.

  Egedal får bøde for fejl i udbud og kritiserer SKI

  Egedal Kommune skal betale en bøde på 90.000 kr. for et forkert håndteret udbud på et nyt løn- og personalesystem. Kommunen går i clinch med den fælles indkøbsservice SKI. Også koncernen Fujitsu har klaget over Egedals udbud.

  Kommuner hjemtog igen flere opgaver i 2019

  Dårlige nyheder for udbudsfolket. Igen i 2019 faldt den privat-leverandør-indikator flere kommunerne valgte at varetage flere opgaver selv. Se fordelt på kommuner, hvor stor en andel af de kommunale opgaver, der blev varetaget af private leverandører.