Emner

  ”At regionerne får mulighed for at oprette en regionsklinik uden foregående udbud, mener vi er en forkert vej at gå,” lyder det fra Dansk Erhverv.

  Sophie Løhde: Regionerne vil fortsat kunne indgå aftaler med private

  I et lovforslag fjerner regeringen en passus der i dag gør, at regionerne er underlagt et krav om udbud og det møder kritik fra branchen, men det forhindrer ikke regionerne i at lave aftaler med private, lyder det fra Sundhedsministeren.
  Det som gør Anja Piening til en af eksperterne på OPS-Indsigt, er hendes indgående kendskab til det offentlige ”indkøbs-Danmark”.

  Ekspert med en faglig og ligefrem kant

  Hun har arbejdet med udbud i politisk styrede organisationer i ti år og været en del udbudslovsudvalget. De sidste otte år har hun stået i spidsen for NP advokater, hvor hun har undervist og rådgivet om udfordringerne på begge sider af indkøbs- og tilbudsbordet.
  Ankestyrelsen modtager generelt få klagesager om bevilling af virksomhedspraktik, skriver styrelsen i en ny analyse.

  Ny analyse: Jobcentre finder rette match mellem borger og virksomhed i praktikker

  En ny analyse fra Ankestyrelsen viser, at jobcentrene i vid udstrækning får aftalt det præcise formål med praktikken.
  Mød otte skarpe personligheder, som hver med deres perspektiv sætter spotlight på frisættelse af den offentlige sektor den 20 april 2023.

  Frisættelse af den offentlige sektor – en motorvej for den private sektor?

  Hvordan tror vi, at kommunerne vil håndtere frisættelsen af den offentlige sektor? Få inspiration og erfaringer, når en minister og syv eksperter dykker ned i temaet på et arrangement den 20. april. Deltag og vær med til at sætte spotlight på det potentielt største offentlige-private samspil.
  To erhvervsorganisationer har spurgt lidt under 700 af deres medlemmer om, hvordan de oplevere at det offentlige inflationsregulerer.

  Statens inflationsregulering af kommunerne slår ikke igennem hos kommunernes leverandører

  Til trods for at kommunerne er blevet delvist kompenseret af staten for inflationen, så oplever kun ca. hver tiende leverandør, at det er blevet lettere at få prisjusteret kontrakterne med det offentlige. Det fremgår af to forskellige analyser. Men hvad tænker KL?
  Lige nu stormer det frem med tilbud til de socialfaglige indkøbere, hvis man som indkøber følger lidt med på de sociale medier. I denne uge deltog OPS-Indsigt i et af disse netværk.

  Socialfaglige indkøb er det nye sort

  ”Styrk jeres praksis og opnå gevinster, når I køber ydelser på Socialområdet.” Det er overskriften på et udviklingsforløb for socialfaglige indkøbere. Den overskrift havde vi ikke set for blot få år siden, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar til den bevægelse han iagttager.
  KL kommer med fem råd til, hvordan kommunerne kan forbedre kvaliteten og økonomien på socialområdet ved at have fokus indkøb.

  Stort potentiale: Sådan kan indkøb hjælpe kommunerne på socialområdet

  Ifølge KL går mange af kommunernes indkøb til tjenesteydelser på velfærdsområdet. Derfor er der et stort potentiale for både kvaliteten af servicen og økonomien. Læs KL's fem gode råd til indkøb og om Odenses erfaringer her.
  Kommunernes måder at beregne priser på dagtilbud er noget af en jungle. Hos Danske Daginstitutioners Landsorganisation mener man, at der er behov for en transparant regnemetode, som giver forældrene mulighed for, at tjekke om et barn i et privat dagtilbud får sammen tilskud som et barn i et kommunalt.

  Kommunernes beregning af tilskud til private dagtilbud svinger voldsomt

  'Der er tale om massive forskelle i tilskud, som tyder på at kommunerne ikke altid har styr på at få indregnet alle omkostninger,' lyder det fra Dansk Industri i en kommentar til en ny analyse af kommunernes beregning af tilskud til private dagtilbud.
  I 2022 inflationsregulerede Esbjerg Kommune priserne på mad til ældre, men nu trækker de det meste tilbage. Læs hvad der er op og ned.

  Lokal madleverandør siger stop til kommunen

  Prisen for en hovedret leveret af madleverandører i Esbjerg Kommune er faldet til trods for inflation og den kendsgerning at borgernes egenbetaling er steget. Det får en madleverandør til at trække sig og forvaltningens håndtering giver politisk kritik.
  Cirka sådan forventer man, at tunnelindgangen vil se ud på den danske side i 2029

  Danske virksomheder vinder de fleste kontrakter på verdens længste sænketunnel

  De danske virksomheder klarer sig rigtig godt i konkurrencen om at vinde Femern-kontrakter. Alene i løbet af det seneste år er antallet af nye danske underleverandører på det omfattende tunnelbyggeri vokset med 150 pct.
  Et nyt lovforslag lukker ned for de såkaldte udbudsklinikker.

  Regionerne slipper for udbud af regionsklinikker i nyt lovforslag

  Mindst tre private aktører kan miste markedsandel, fordi et lovforslag giver regionerne lov til at oprette egne lægeklinikker uden konkurrenceafprøvning. Begrundelsen er bl.a., at udfordringer med lægedækningen ikke kan løses af de eksisterende markedsmekanismer.

  Nyt digitalt kompetencecenter til kommunerne

  Privat virksomhed har udviklet et digitalt kompetencecenter, der dels giver kommunerne et overblik over plejepersonalets kompetencer, dels giver mulighed for digitalt at opgradere kompetencerne hos både faglærte og ufaglærte.