Forsker: Det er et falsk argument, at det offentlige sparer ved privat investering i plejehjem

Del artiklen:
Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser.
Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser. - Foto: SH-grafik/Søren Bidstrup/Jørgen sessen/Ritzau Scanpix

Når kommunerne beslutter sig for at bygge plejehjem med privat finansiering, hvad enten det er friplejehjem eller efter en `Herlev-model´, så skal kommunalbestyrelsen have øje på totalomkostningerne, lyder det fra professor Ole Helby, der forsker i OPP-projekter.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk