Herlev-modellen minder om en trojansk hest

Del artiklen:
Herlevmodellen får ikke mange roser med på vejen. Det er uskønt, hvis en regering lader en borgmester af egen partifarve køre over for rødt, lyder det fra flere folketingspolitikere. De undre sig over, at kommunen bare fortsætter projektet, skønt det ikke er lovligt.
Herlevmodellen får ikke mange roser med på vejen. Det er uskønt, hvis en regering lader en borgmester af egen partifarve køre over for rødt, lyder det fra flere folketingspolitikere. De undre sig over, at kommunen bare fortsætter projektet, skønt det ikke er lovligt. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Herlev Kommune har lanceret et velfærdspolitisk kinderæg på plejehjemsområdet. Modellen har dog vist sig ikke at være lovlig. Hos De Konservative kalder man det en trojansk hest i friplejen og i Venstre har man kaldt i samråd, for at afdække om der er urent trav hos ministeren og ministeriet.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk