Analyse: Medarbejderfleksibilitet i den private sektor er ikke klar til anden bølge

Del artiklen:
Fleksibiliteten i nødberedskabet er i den kommunale sektor sikret ved en fælleserklæring med fagbevægelsen, men der findes ikke en tilsvarende for den private sektor. Det kan betyde, at de offentlige ansatte kommer til at spejde lidt efter deres private kollegaer, når epidemien udvikler sig.
Fleksibiliteten i nødberedskabet er i den kommunale sektor sikret ved en fælleserklæring med fagbevægelsen, men der findes ikke en tilsvarende for den private sektor. Det kan betyde, at de offentlige ansatte kommer til at spejde lidt efter deres private kollegaer, når epidemien udvikler sig. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Medarbejdere i den private sektor er ikke omfattet af fælleserklæringen om fleksibilitet mellem FH, Regionerne og KL. Det kan give udfordringer for private velfærdsvirksomheder, når vi kommer længere frem i epidemien og den offentlige sektor får brug for den private sektors beredskab, vurdere redaktør Steen Houmark.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk